Zonguldak'ta fırtına nedeniyle sığındığı limandan çıktıktan sonra irtibat kesilen gemiyle iletişim kesilmişti. Sabaha karşı açıklama yapan İçişleri Bakanı Yerlikaya, mendireğe çarpan yük gemisinin battığını ve 12 Türk mürettebat ile irtibat kurulamadığını bildirdi. Yerlikaya, "Bu kadar olumsuz hava koşulu ortamından maalesef 'Kafkametler' adlı gemimizde bulunan 12 vatandaşımız, 12 Türk mürettebatının da arama kurtarma faaliyetini yapamadık, üzülerek bunu belirtmek istiyoruz. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır" dedi. 

Liman yetkililerinin, "Kafkametler" isimli 12 Türk personeli bulunan gemiyle iletişimi, 19 Kasım'da öğleden sonra koptu.

Kamerun bandıralı bir gemi karaya oturdu, ikiye bölündü 

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nin açıklamasına göre; Kamerun bandıralı bir yük gemisi ise karaya oturdu. Gemideki 13 personelin tamamı kurtarıldı. Karaya oturan gemi, ikiye bölündü. 

"Kafkametler" adlı gemi kayboldu 

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden "Kafkametler" isimli 12 Türk personeli bulunan kayıp gemiyle ilgili ise şu açıklama yapıldı: 

"Bugün saat 10.29'da Türk bayraklı KAFKAMETLER gemisinden AAKKM'ye ulaşan EPiRB sinyali üzerine geminin K. EREĞLİ'de mendirek üzerinde AIS sinyali verdiği görülmüştür. Gemi kaptanının olaydan önce K. Ereğli askeri mendireğine doğru sürüklendiğini rapor ettiği bilgisi alınmıştır."

Nilüfer’de kaçak yapıya taviz yok Nilüfer’de kaçak yapıya taviz yok

Zonguldak Valiliği'nden açıklama

Zonguldak Valiliği'nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, ticari gemi kaptanının Karadeniz Ereğli Askeri Mendireğine doğru sürüklendiğini rapor ettiği ve bu saatten itibaren gemi ve personeli ile herhangi bir irtibat kurulamadığı aktarıldı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle havadan ve denizden yaklaşma imkanı bulunmadığından bölgede bulunan AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına bağlı unsurlarca başlatılan izleme çalışmalarının devam ettiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Çalışmalara katılmak üzere deniz arama kurtarma, dalgıç ve AFAD kurtarma ekipleri hazır olarak bölgede bekletilmektedir. Olumsuz hava-deniz koşullarının müdahale imkanı vermesi ile havadan ve denizden arama-kurtarma çalışmalarına başlanacaktır."

Editör: Ömür Ünver