Hindistan'da ürün fiyatları konusundaki taleplerini yenilemek üzere başkent Yeni Delhi'ye doğru yürüyen binlerce çiftçiye karşı polis geniş güvenlik önlemleri aldı. 

Ülkede binlerce çiftçi, yine ürün fiyatlarının güvence altına alınması talebiyle 2021 yılında yaklaşık bir yıl süren bir protesto eylemi düzenlemiş ve kentin dış mahallelerinde kamplar kurarak yolları bloke etmişti. 

Yetkililer, bu defa benzer durumun tekrar etmesini engellemek amacıyla başkent ve çevresinde dikenli teller, çiviler ve beton bloklardan oluşan bariyerler kurarak şehre giriş noktalarını kapattı. 

yrıca başkentte büyük toplantılar yasaklanırken komşu eyalet Haryana'nın bazı bölgelerinde internet hizmetleri askıya alındı.

Yenilenen protestolar, Başbakan Narendra Modi'nin, protestoları tetikleyen tartışmalı tarım yasalarını geri çekmesinden iki yıl sonra gerçekleşiyor. 

2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı 2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı

Yürüyüşlerine kuzeydeki Haryana ve Pencap eyaletlerinden başlayan binlerce çiftçi, tüm tarım ürünleri için garantili asgari destek fiyatı istiyor. 

Hükümet, üretim maliyetini de dikkate alarak ekim sezonunun başında bazı temel ürünler için asgari satın alma fiyatı açıklayarak tarım üreticilerini çiftlik fiyatlarındaki keskin düşüşlere karşı koruyor.

Çiftçi sendikaları, daha fazla devlet desteği sağlamak ya da mahsulleri asgari bir fiyattan satın almak için yasalarla desteklenen garantiler talep ediyor. 

Editör: Ömür Ünver