Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de Çankaya'daki evinin önünde öldürülmesine ilişkin davaya 27 Kasım'da devam edilecek. Duruşma öncesi X platformundan açıklama yapan eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, "Mevzu Necip Hablemitoğlu da değil zaten, olan her birimizin hayatlarına oldu. Kaybımızın üzerinden 21 yıl geçti. Tek tesellimiz, zarif bir eş ve harika bir baba ile kısa da olsa yaşayabilmek…" ifadelerini kullandı.

Şengül Hablemitoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Yarın, 27 Kasım 2023 Pazartesi günü Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde #NecipHablemitoğlu cinayeti davasına devam edilecek. Dava ile ilgili umudumuz vardı, ancak şu anda inancımız sıfır; kurguyu ve kimlerin bu cinayete nasıl bulaştığını, o kirli derinliği ve ilişkiler örüntüsünü, nasıl göz yumulduğunu anlıyoruz. Bizim için dava başladıktan sonra tümüyle netleşti. Şu taraf bu taraf dedikleriniz iç içe, birbirlerini pek kolluyorlar. Bundan önceki celselerde konuşulanlar, ilişkiler ve telaffuz edilen paralar vs çok korkutucu. Mevzu Necip Hablemitoğlu da değil zaten, olan her birimizin hayatlarına oldu. Kaybımızın üzerinden 21 yıl geçti. Tek tesellimiz, zarif bir eş ve harika bir baba ile kısa da olsa yaşayabilmek…"

İddianamede istenen cezalar

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de Çankaya'daki evinin önünde başından vurularak öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yanı sıra Mustafa Özcan, Enver Altaylı, Aydın Köstem "tasarlayarak öldürmeye azmettirmek", emekli albaylar Levent Göktaş ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ile emekli binbaşı Fikret Emek "tasarlayarak öldürmek" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle yargılanıyor.

Eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır ve FETÖ firarisi Serhat Ilıcak'ın "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen davada, Göktaş'ın emir astsubayı Mehmet Narin'in de "suç örgütüne üyelik"ten 4 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

İsrail, Filistinlilerden Refah'ı boşaltmalarını istedi İsrail, Filistinlilerden Refah'ı boşaltmalarını istedi

Mahkeme, 18 Mayıs'taki celsede tutuklu sanıklar Göktaş, Altaylı, Bozkır, Mumcuoğlu, Köstem ve Emek'i "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı.

Mahkeme, adli kontrol tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle sanık Bozkır hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartmıştı.

Editör: Ömür Ünver