CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyım olarak atanan Gürsel Tekin, paylaştığı bir videoyla kendisiyle birlikte görevlendirilen heyeti kamuoyuna tanıttı. Yaptığı açıklamada Tekin, "Arkadaşlarımızın inisiyatifi dışında bazı olumsuzluklar oluştu. Bizim temel görevimiz, partimizi bir an önce mahkeme koridorlarından çıkarıp kardeşlik hukuku içinde bütün Cumhuriyet Halk Partilileri kucaklamak. Bunun dışında kimse bizden bir şey beklemez" ifadelerini kullandı. 23 Mart'tan beri Silivri Cezaevi'nde olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Tekin hariç heyetteki isimleri tanımadığını' söylemesi üzerine gelen videoda Tekin, bu açıklamaya gönderme yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başta olmak üzere CHP’li belediyelere yönelik soruşturma ve operasyonlar sürerken, 2 Eylül’de mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve il yönetimi görevden alındı. Çelik’in yerine Gürsel Tekin başkanlığında, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Nasap’tan oluşan heyet atandı.
Gürsel Tekin CHP’den ihraç edilmesi için disipline sevk edilirken, CHP'liler atamaya karşı İstanbul İl Başkanlığı binasında nöbet başlattı. Tepkilere cevaben "Göreve başladık” mesajı paylaşan Tekin, bugün de heyetteki isimleri tanıttığı bir video yayımladı.
Tekin, videoda şu ifadeleri kullandı:
“Ben Gürsel Tekin, uzun süre Cumhuriyet Halk Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev yapan ve İstanbul’da da üç buçuk yıl il başkanlığı yapan bir insanım. Yine benim gibi bu heyette, önümüzdeki günlerde krizi çözmek adına demokratik kurallar içerisinde görev yapacak dört tane çok tecrübeli, deneyimli Cumhuriyet Halk Partisi kökenli arkadaşımızla göreve başladık.
"Biz hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz"
Zeki Başkan doğduğu günden itibaren Cumhuriyet Halk Partili, aynı zamanda uzun süre partinin çeşitli kademelerinde görev yaptı, ilçe başkanlığı yaptı. Hasan kardeşimiz, beraber il başkan yardımcılığı yaptık, daha sonra da partimizin en zor dönemlerinde ilçe başkanlığı yaptı. Müjdat kardeşimiz, babadan oğula Cumhuriyet Halk Partili, köklü bir Cumhuriyet Halk Partili, o da ilçe başkanlığı yaptı. Keza Erkan kardeşimiz… Biz hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz.
"Hak, hukuk, adalet için önümüzdeki günlerde mücadele edeceğiz"
Arkadaşlarımızın inisiyatifi dışında bazı olumsuzluklar oluştu. Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında kurulmuş bir siyasi partidir. Elbette adli koridorlara düşmemeliydi. Bizim temel görevimiz, partimizi bir an önce mahkeme koridorlarından çıkarıp kardeşlik hukuku içinde bütün Cumhuriyet Halk Partilileri kucaklamak. Önümüzdeki süreçte mücadele edeceğimiz çokça tutsak ve tutuklu arkadaşımız var. Birçok belediyemizde her gün operasyonlar var. Bütün bunlara sahip çıkmak için hak, hukuk, adalet için önümüzdeki günlerde mücadele edeceğiz.
"Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri, kuralları, gelenekleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız"
Zaman zaman arkadaşlarımızın kim olduğu merak edilmişti. Bu vesileyle aslan arkadaşlarımı da sizlere takdim etmek için bu videoyu paylaşıyorum. Bize güvenin; biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri, kuralları, gelenekleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Bunun dışında kimse bizden bir şey beklemez. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz.”
Silivri'de tutuklu olan Fatih Altaylı, "İmamoğlu, Tekin hariç atanan kayyumlardan ya da çağrı heyetinden kimseyi tanımıyor. Sadece birinin adını duymuş. Bu da ilginç" demişti.