İBB davasını takip eden BirGün gazetesi muhabiri Kayhan Ayhan, 'halkı yanıltıcı bilgiyi yayma' suçlamasıyla gece saatlerinde evinden gözaltına alındı. Geceyi karakolda geçiren Kayhan Ayhan, bugün ise sevk edildiği savcılıkta ifadesi alınmadan tutuklamaya sevk edildi. Ayhan, yurtdışı çıkış yasağı ve haftada iki gün imza şartı ile serbest bırakıldı. 2018'de katıldığı bir eylem gerekçe gösterilerek dün akşam gözaltına alınan gazeteci Hazar Dost da, bugün serbest bırakıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Ayhan'a destek için geldiği İstanbul Adliyesi'nde, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TRT çağrısını anımsattı.

Çelik, "Duruşmalar TRT'den canlı yayınlansın deniyordu. Hatta Cumhur İttifakı içerisinden, 'Evet, canlı yayınlanmalı' diyenler de oluyordu. Ama artık Silivri'deki duruşmaları yayınlayan, onları halka duyuran gazetecilerin gözaltına alındığı süreçler yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dost da serbest bırakıldı

Öte yandan, mahallesinde bir manavdan alışveriş yaparken dün akşam gözaltına alınan ve eceyi karakolda geçiren gazeteci Hazar Dost, bugün Küçükçekmece Adliyesi’nde ifade verdi. Gazeteci Dost, Küçükçekmece Adliyesi’nde ifade verdikten sonra ise serbest bırakıldı.

İki gazeteciye gözaltı
İki gazeteciye gözaltı
İçeriği Görüntüle