11-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında toplam bin 700 kişiyle yapılan ankette, "Genel olarak düşündüğünüzdeü, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını, Özgür Özel'inse ana muhalefet liderliği görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz" sorusu yöneltildi.

Araştırma sonucuna göre, Erdoğan'ın görevini onaylıyorum diyenlerin oranı yüzde 39,6 olurken, onaylamıyorum diyenlerin oranı ise yüzde 55,7'ye yükseldi. Ankete katılanların yüzde 6,6'sı ise "cevap yok" yanıtını verdi. Anketin şubat sonuçları ise şöyleydi: Yüzde 44,8 ile onaylıyorum, yüzde 48,6 ile onaylamıyorum.

Boğazlardan 83 bin 892 gemi geçti Boğazlardan 83 bin 892 gemi geçti

Özgür Özel hakkında ise şubat ayında yüzde 30,4 olan onaylıyorum yanıtı, mayıs ayında yüzde 54,9'a, yüzde 56,0 olan onaylamıyorum oranı ise yüzde 33,6 olarak değişti.

MetroPOLL'un kurucusu Özer Sencar, anket sonucuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: Erdoğan ve Özel’in “Görev Onayı” değerlerinde son üç ayda meydana gelen değişim çok çarpıcı. Özellikle CHP’nin oy oranında artış olmamasına rağmen Özel’in görev onayı ve popülaritesinin artması dikkatle gözlenmesi ve araştırılması gereken bir konu olabilir.

Editör: Ömür Ünver