Yerel medya tarafından paylaşılan bir videoda milletvekillerinin loş salonda yerel Akan dilinde elektrik kesintisi anlamına gelen "Dumsor, dumsor" sloganları attığı görülüyor. Yerel basında, yedek güç jeneratörünün birkaç dakika sonra devreye girmesiyle çalışmaların sürdüğünü aktardı.  Ancak parlamento binasının diğer bölümleri, elektrikler yeniden sağlanana kadar günün büyük bölümünde elektriksiz kaldı.

Gana'nın TV3 kanalı, ani elektrik kesintisi sırasında asansörü kullanan milletvekilleri ve parlamento personelinin mahsur kaldığını bildirdi.

Enerji şirketinin iletişim direktörü William Boateng, parlamentonun "ödeme talebi bildirimlerini yerine getirmeyi" reddetmesi nedeniyle elektrik bağlantısını kesmeye başvurduğunu söyledi. Boateng, parlamentonun 13 milyon cedi ödeyip kalan borcu bir hafta içinde kapatma sözü vermesinin ardından elektriğin yeniden verildiğini ekledi.

Kocaeli'de engelleri kaldırmaya kararlıyız Kocaeli'de engelleri kaldırmaya kararlıyız

Parlamento maliye yetkilisi Ebenezer Ahumah Djietror, ​​parlamentonun elektrik şirketinin aktardığı meblağda borcu olduğunu reddetti. Şirketin sisteminin parlamento tarafından yapılan son ödemeleri kaydetmediğini söyledi ve ödenmemiş elektrik faturasının yaklaşık 950.000 dolar olduğunda ısrar etti.

BBC'nin haberine göre Mali zorluklarla karşı karşıya olan Gana'nın elektrik şirketi, borçlu müşterilerin elektriğini sık sık kesiyor.

Son yıllarda, ülke son on yılın en kötü ekonomik kriziyle boğuşurken elektrik kesintileri daha da kötüleşti ve son birkaç ayda bu kesintiler daha da sıklaştı.

Onları temsil eden kuruluşun başkanı Elikplim Kwabla Apetogbor'a göre, özel elektrik tedarikçilerinin devlet elektrik şirketine 1,6 milyar dolar borcu var.

Editör: Ömür Ünver