İsrail birlikleri Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi İsrail birlikleri Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi

Trabzonspor'u evinde ağırlan İstanbulspor, maçın 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğüne geçtiği dakikalarda ani bir karar aldı.

Karşılaşmanın 73. dakikasında sahaya inen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımı sahadan çekti. Başkan Sarıalioğlu ile birlikte İstanbulspor yönetiminin, VAR'da incelenen pozisyonun ardından Trabzonsporlu Onuachu'nun golünün geçerli sayılması üzerine sahaya indiği öğrenildi. İstanbulspor yönetimi ise gol öncesi faul olduğunu düşündüğü için sahaya çıkmama kararı aldı.

Çaykur Rizespor maçında, halen Ankaragücü Başkanı olan Faruk Koca'nın sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'i yumruklamasının ardından henüz iki hafta geçti. Bu kez, İstanbulspor-Trabzonspor maçında hakem kararı üzerine İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu sahaya indi, Asbaşkan Ömer Saral, "Bedeli ne olursa olsun" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor-Trabzonspor maçının ilk yarısı 1-1 berabere bitti. Mücadelenin 67. dakikasında İstanbulspor'da Florian Loshaj'ın yerde kaldığı pozisyonda ev sahibi ekibi faul bekledi. 

Ancak kaptırılan topta hızlı gelişen Trabzonspor atağı Onuachu'nun golüyle sonuçlandı ve bordo-mavililer maçta 2-1 öne geçti. VAR'dan pozisyonu dinleyen hakem Ali Şansalan, golü geçerli saydı. 

Bunun üzerine İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada sahaya inerek, oyuncularını soyunma odasına gitmeleri için direktif verdi. Sarıalioğlu'nun ardından Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da saha kenarına geldi.

İstanbulspor'la birlikte Trabzonspor takımı soyunma odasına giderken, maçın devam edip etmeyeceği belirsiz. 

Başkanlar Sarıalioğlu ile Doğan kısa süreli bir konuşma gerçekleştirdi. 

Soyunma odasında geçen İstanbulspor'dan Mehmet Yeşil daha sonra sahaya dönerek hakem Ali Şansalan'ın elini sıkarak, maça çıkmayacaklarını söyledi.

Hakem Şansalan da soyunma odasına giderken, İstanbulspor -Trabzonspor maçı yarıda kaldı.

Çekilme sonrası ilk açıklamada İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral'dan geldi. Trabzonspor karşısında takımın sahadan çekilmesinin ardından, "Bedeli her ne olursa olsun" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Avcı: Yapabileceğim bir şey yok

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, yarıda kalan İstanbulspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Avcı, "Bugün oyuna giremeyeceğiz. Değişik bir gün yaşanıyor. Futbol adına üzücü. Bundan sonra futbol federasyonunun vereceği karar. Geçenlerde de söyledim, futbolun içindeki olaylarla ilgili, oyunun içi ile ilgili kafa yordum. Bundan sonra da böyle yapacağım. Çünkü benim yapabileceğim bir şey yok." dedi.

Avcı ayrıca, "Birbirimize karşı saygıyı tekrar yakalayabilirsek birçok şeyi değiştirebiliriz diye düşünüyorum. Çok üzücü bir gün. Bunun içinde bulundum. TFF bir karar verecek. Ben oyunun içinde kalacağım. Sakin kalmak lazım. Sadece üzüntülüyüm. Bundan sonraki kararı bekleyeceğiz" sözlerini sarf etti.

Editör: Ömür Ünver