Türkiye'den Nobel Edebiyat Ödülü kazanan ilk ve tek isim olan Orhan Pamuk'un, aynı adlı romanından hareketle kurduğu Masumiyet Müzesi, İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi tarafından "Dünyanın en iyi 60 ev müzesinden biri" olarak gösterildi.

İngiliz Financial Times gazetesi haftalık "Ev/Yapı" ekinde bu hafta, İstanbul’daki Masumiyet Müzesi'ne de yer verdi. Hugo Cox imzalı yazıda, Masumiyet Müzesi’nde her şeyin göründüğünden başka bir şey olduğu, bunun da ziyaretçisinin başını döndürdüğü belirtildi.

Masumiyet Müzesi'ni ziyaret etmenin bir turist için İstanbul’da rehbersiz gezinmek gibi çarpıcı bir sonucu olduğu ifade edilen yazıda, müzenin 2014 yılında Avrupa Müzeler Forumu tarafından yılın müzesi seçildiği hatırlatıldı.

Aynı adı taşıyan tutkulu aşk romanını da özetleyen yazı müzenin yapılış hikâyesinin aşk romanında anlatıldığını belirterek müzenin kurgusal ruhunun altını çizdi.

Dünya Bankası raporunda 'altın' tahmini Dünya Bankası raporunda 'altın' tahmini

Yazı Pamuk’un “Müzeler için Mütevazi bir Manifesto”sundan bir alıntıyla bitiyor: “Müzelerin geleceği evlerimizin içindedir.”

Editör: Ömür Ünver