Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Panathinaikos'u çalıştıran Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Deneyimli çalıştırıcı yaptığı açıklamada, "2024-2025 sezonu için planlarımızın uyuşmadığı sonucuna vardık. Profesyonel ilişkimizin devam etmemesinde karar kılındı." ifadelerini kullandı. Terim yerine Christos Kontis'in takımın başında olacağı belirtildi.

Deneyimli çalıştırıcı, yaptığı açıklamada ayrılığın detaylarını paylaştı. Terim, Panathinaikos ile 26 maça çıktı ve 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet almıştı.

Fatih Terim, açıklamasında, "Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana ekibimle birlikte var gücümüzle çalıştığımız Panathinaikos Futbol Kulübü'nde hedefimiz 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlamak ve çok kıymetli Panathinaikos taraftarlarına 13 senedir kavuşamadıkları şampiyonluğu yaşatmaktı. Dün akşam bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığımız Sayın Başkan Alafouzos ile, 2024-2025 sezonu için planlarımızın uyuşmadığı sonucuna vardık. Bu değerlendirme neticesinde, profesyonel ilişkimizin devam etmemesinde karar kılındı." ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor'dan 'Olimpiyat'lara özel reklam Gençlik ve Spor'dan 'Olimpiyat'lara özel reklam

Panathinaikos, Terim yönetiminde bu sezon ligde iddialı bir performanssergilemişti. Ancak, kulüp yönetimiyle yapılan görüşmeler sonrasında, geleceğe dair planlar konusunda anlaşmazlıklar yaşandığı ortaya çıktı.

Diğer yandan sezonun geri kalanında Christos Kontis'in takımın başında olacağı belirtildi.

Editör: Ömür Ünver