Kült çocuk televizyon programı Susam Sokağı'nın ana karakterlerinden kukla Elmo, sosyal medya platformu X'te "Herkes nasıl? Görünüşe göre cevap pek iyi değil." paylaşımı yaptı. Elmo, daha sonra  "#DuygusalSağlık" etiketini paylaştı. ABD Başkanı Joe Biden da Elmo'ya yanıt verenler arasındaydı ve  "Dostumuz Elmo haklı: Birbirimizin yanında olmalıyız." paylaşımı yaptı.

Her şey, Pazartesi sabahı çok sevilen çocuk TV karakterinin sıradan bir sorusuyla başladı. "Elmo şimdi giriş yapıyor! Herkes nasıl?" X'e sordu.

 Bir kullanıcı "Elmo, burada varoluşsal korkudan acı çekiyorum" diye yazdı.

Bir başkası şöyle yazdı: "Her sabah tekrar uyumak için sabırsızlanıyorum. Her Pazartesi, Cuma'nın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Ömrüm boyunca her gün ve her hafta," diye yazdı.

YouTuber Steven McInerney, "Etrafımızdaki dünya yanıyor Elmo" dedi.

Aktris Rachel Zegler gibi ünlüler de "Elmo'ya üzgün olduğumu söyleme dürtüsüne direndiğini" söyleyerek katıldı.

BBC'nin aktardığına göre, belki de suçlu Elmo'nun sorusunun zamanlamasıydı. Pek çok insanın sonsuza kadar sürdüğünü düşündüğü bir ayın sonunda, Ocak ayında bir Pazartesi sabahı böyle bir soru sormanın sonu asla iyi bitmeyecekti. Ancak tüylü kızıl saçlı Muppet, herkesin sorunlarını ona yüklemesinden etkilenmedi.

"Ne zaman istersen bunu konuşmak için buradayım"

Salı gecesi X'e giderken şunu paylaştı: "Vay canına! Elmo sorduğuna çok sevindim! Elmo bir arkadaşına nasıl olduğunu sormanın önemli olduğunu öğrendi. Elmo kısa süre sonra tekrar kontrol edecek arkadaşlar! Elmo sizi seviyor. #DuygusalSağlık. "

En güçlü pasaportlar sıralamasında Türkiye, 45’inci sırada En güçlü pasaportlar sıralamasında Türkiye, 45’inci sırada

Diğer Susam Sokağı karakterleri de arkadaşlarına destek olmak için konuştular.

Kurabiye Canavarı şu paylaşımı yaptı: "Ne zaman istersen bunu konuşmak için buradayım. Ayrıca kurabiye de sağlayacağım. #DuygusalSağlık"

Ernie'nin en yakın arkadaşı Bert şu sözleri ekledi: "Yaslanacak bir omuza ihtiyacın olursa buradayım. İkimize de sıcak bir fincan çay yapacağım."

Susam Sokağı da resmi X hesabında ruh sağlığı kaynaklarına bir bağlantı paylaşarak sohbete katıldı.

Elmo'nun insanların duygusal refahını destekleme çabaları, kuklayla aynı fikirde olduğunu söyleyen Başkan Biden tarafından da övüldü.

Başkan Biden X'e şunları yazdı: 

"Bazı günlerde bulutları süpürüp daha güneşli günlere ulaşmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Birbirimizin yanında olmalıyız, ihtiyacı olan komşumuza yardımımızı sunmalıyız ve her şeyden önemlisi ihtiyacımız olduğunda yardım istemeliyiz. Zor olsa da asla yalnız değilsin."

Editör: Ömür Ünver