Elazığ’da bir krom madeninde göçük meydana geldi. Alacakaya bölgesindeki madende yaşanan göçükte dört maden işçisi toprak altında kaldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Elazığ'daki maden göçüğünde tüm işçilerin kurtarıldığını duyurdu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 maden işçisi kurtarılmış; 1 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi. İlerleyen saatlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Elazığ'daki maden göçüğünde tüm işçilerin kurtarıldığını duyurdu.

Yapay zekâ işsizliği tehdit ediyor Yapay zekâ işsizliği tehdit ediyor

Dezenformasyonla Mücadele'den açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele biriminden göçük altında kalan işçilerin sayısına ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bu sabah saat 10.04'te Elazığ'ın Palu İlçesi Kayaönü Köyü'nde özel bir şirkete ait Krom Maden işletmesinde göçük meydana gelmiştir. İlk belirlemede 4 işçinin göçük altında kaldığı bilgisine ulaşılmıştır. 3 işçi kurtarılmıştır. Kalan 1 işçinin kurtarılması için Jandarma, AFAD, UMKE ve ETİ Krom arama kurtarma ekipleri olay yerinde arama kurtarma faaliyetlerini sürdürmektedir. Elazığ Valiliği, yaşanan olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığını duyurmuştur. Resmi kaynaklar dışındaki açıklamalara itibar etmeyiniz" denildi.

Editör: Ömür Ünver