Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Pazar günü, yani dünyanın 2024'e girmeye hazırlandığı günde İsrail ordusunun Gazze'nin merkezine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını söyledi. Öte yandan Gazze'den atılan roketler de Tel Aviv'in orta ve güney kesimlerinde sirenlerin çalmasına neden oldu. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze'ye yönelik ağır İsrail bombardımanında Pazar günü gece boyunca yaklaşık 48 kişinin öldüğünü aktardı.  Görgü tanıkları, bir başka saldırıda Gazze'nin batısındaki El Aksa Üniversitesi'ne sığınan 20 kişinin öldüğünü söyledi. 

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı ve kampta bulunan Ebu Davud Camii çevresine yönelik bombardımanında ölen ve yaralananlar oldu.

Topçu birlikleri, güneydeki Han Yunus kentine art arda şiddetli saldırılar düzenledi; bu bombardımanda da ölen ve yaralananlar oldu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında şu ana dek 21 bin 800 Filistinli hayatını kaybetti; 55 bin Filistinli ise yaralandı.

İsrail: Birlikler, uzun bir savaşa hazırlanıyor

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, yeni yıl mesajında, birlik konuşlandırmalarının “uzun bir savaşa” hazırlanmak için yeniden düzenlendiğini belirtti.

Hagari bazı askerlerin özellikle de yedeklerin yeniden örgütlenmeleri için geri çekileceğini vurguladı.

Sözcü “Bu adaptasyonlar, savaşa 2024’te de devam edebilmek için planlama ve hazırlığı amaçlıyor” dedi.

Hagari, “İsrail Ordusu, yılın geri kalanında ek görevler olacağı ve savaşın devam edeceği anlayışıyla ileriyi planlamalı” dedi.

Sözcü Hagari, bazı yedek birliklerin “gelecekte yapılacak operasyonlar öncesi enerjilerini yeniden toparlayabilmeleri için bu hafta çekileceklerini” belirtti.

TÜSİAD: Gerçek beka meselesi olan eğitimde müfredat değişikliği oldu bittiye getirilmemeli TÜSİAD: Gerçek beka meselesi olan eğitimde müfredat değişikliği oldu bittiye getirilmemeli

Editör: Ömür Ünver