Dünya Sağlık Örgütü, yaklaşık 1,1 milyon kişinin barındığı aşırı kalabalık BM tesislerinde çocuklar arasında ishal ve solunum yolu enfeksiyonları oldukça yaygın olduğunu açıkladı.

Kanser gibi kronik hastalıkları olan hastalar da tedavi alamıyor.

Uyarı, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin 48 saatlik uzatma konusunda anlaşmaya varılmasının ardından beşinci güne girmesiyle birlikte geldi.

1 Mayıs'ta Taksim gerilimi: Bayram mı, OHAL mi? 1 Mayıs'ta Taksim gerilimi: Bayram mı, OHAL mi?

Dünya Sağlık Örgütü, eğer sağlık sistemi yeniden kurulmazsa, tedavi edilmeyen hastalıkların Gazze'de bombalamalardan daha fazla insanı öldürebileceğini açıkladı

Yaklaşık 1,1 milyon kişinin barındığı aşırı kalabalık BM tesislerinde çocuklar arasında ishal ve solunum yolu enfeksiyonları oldukça yaygın. Kanser gibi kronik hastalıkları olan hastalar da tedavi alamıyor.

Uyarı, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin 48 saatlik uzatma konusunda anlaşmaya varılmasının ardından beşinci güne girmesiyle birlikte geldi.

12 rehineye karşı 30 Filistinli serbest

Bu arada İsrail, 10'u kendi vatandaşı ve 2'si Tayland vatandaşı olmak üzere serbest bırakılan 12 rehinenin daha Gazze'den ayrıldığını ve şu anda İsrail topraklarında olduğunu duyurdu. İsrail'deki hapishane yetkilileri, Cuma gününden bu yana serbest bırakılan çoğu kadın ve genç erkekten oluşan 150 Filistinliye ek olarak 30 Filistinliyi daha serbest bıraktıklarını söylüyor.

Salı günü, İsrail ile Hamas arasında 48 saatlik uzatma konusunda anlaşmaya varılan geçici ateşkesin beşinci günüydü.

Filistinli mahkumlar İsrail hapishanelerinde kötü muamele gördüklerini iddia etti. 14 yaşında bir erkek çocuk dayaklara tanık olduğunu söyledi; İsrail yorum yapmadı

Hamas sınırı geçerek 7 Ekim'de İsrail'de 1.200 kişiyi öldürdü, yaklaşık 240 kişiyi rehin aldı.

O tarihten bu yana Gazze'nin Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığı, İsrail'in misilleme kampanyasında 14.500'den fazla kişinin öldürüldüğünü açıkladı

Editör: Ömür Ünver