Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında 5 Kasım Cumartesi günü oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisini hakem Halil Umut Meler yönetecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu açıklamasına göre, Nef Stadı'nda yapılacak derbide Halil Umut Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile İbrahim Çağlar Uyarcan üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Kadir Sağlam olacak.
Hakem Halil Umut Meler kariyerinde 5. kez bir derbide düdük çalacak. Süper Lig'de 2015-2016 sezonundan bu yana maç yöneten Halil Umut Meler, daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kendi aralarında yaptığı 4 derbide görev aldı. İkişer kez Galatasaray-Fenerbahçe ve Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde düdük çalan Meler, ilk kez Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılacak bir derbiyi yönetecek. Halil Umut Meler'in yönettiği derbilerde Galatasaray bir galibiyet, bir yenilgi alırken, Beşiktaş bir galibiyet, bir beraberlikle sahadan ayrıldı.
23 Şubat 2020 / Fenerbahçe-Galatasaray: 1-3
19 Temmuz 2020 / Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-0
21 Mart 2021 / Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-1
21 Kasım 2021 / Galatasaray-Fenerbahçe: 1-2
Bu sezon 3 lig maçında görev yapan Halil Umut Meler, Galatasaray ve Beşiktaş'ın birer maçını yönetti.
Meler, Galatasaray'ın 8. haftada deplasmanda Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada düdük çaldı.
Meler, siyah-beyazlı ekibin ise 6. haftada sahasında yaptığı Medipol Başakşehir mücadelesini yönetti.
Beşiktaş, söz konusu karşılaşmayı 1-0 kaybetti.