Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek; kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, isim vermeden yanıt verdi.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın grup toplantısındaki açıklamasından 2 gün sonra yaptığı Twitter'dan paylaşımında,"Siyasetçiler halka, partisine, parlamentoya, BAĞIMSIZ yargıya hesap verir. Sen benim için 'kaygılanmayı' bırak da kendi vereceğin hesabı düşün" sözleriyle yanıt verdi" ifadesini kullandı.

 

'Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek'

Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İmralı Cezaevi’ndeki Öcalan ile Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında bir hesaplaşma yaşanacağını söyleyerek, “Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar” ifadesini kullanmıştı.
Editör: Ömür Ünver