Selahattin Demirtaş’ın kendisi konuşmadıkça hakkında konuşulmadığını söyleyen Karaman, isim vermeden yaptığı açıklamada, bu durumun herkesi konfor alanına sabitlediğini ve suskunluğundan uzlaşı halinde memnun olunduğunu ifade ederek, “Konuşmak için, önce onun konuşması gerekiyor adeta. Demirtaş hâlâ siyasi ve hâlâ rehine!” dedi.

6-8 Ekim 2014 tarihlerindeki Kobani olayları nedeniyle eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasında, toplam 407 yıl 7 ay hapis cezası verildi. 

Demirtaş da 16 Mayıs’ta görülen karar duruşmasında Kobani davasından 42 yıl hapis cezasına mahkûm edildi. Kobani davası sonrası açıklaması ve son romanı dışında medyadan uzak duran Demirtaş'ın avukatı ise dün gece sistem dolu bir açıklama yaptı. Demirtaş’ın bu suskunluğunun herkesi memnun ettiğini söyleyen Karaman’ın isim vermeden yaptığı açıklama şu şekilde:

Avukatından açıklama

“Demirtaş’ın suskunluğu, herkesi kendi konfor alanına sabitlemiş görünüyor. Herkes memnun, açık veya zımni bir uzlaşı var gibi… AİHM, AYM, derece mahkemeleri, siyaset kurumu, biz avukatlar... 8 yıl oldu, gözümüzün önünde rehin tutuluyor, o konuşmadıkça çıt çıkmıyor kimseden.

Onu konuşmak için, önce onun konuşması gerekiyor adeta. Oysa o, ‘tutuklu’ sıfatıyla hala cezaevinde! AİHM, O ve Figen Yüksekdağ’ın ‘siyasi rehine’ olduğuna karar verdi. Cari iktidarın kabulü de bu zaten. Onu/onları konuşmak için yeter sebep bu!

AİHM kararına rağmen, Kobani dosyasında o ve arkadaşlarına hukuksuzca onlarca yıl ceza verildi, aylar geçti gerekçeli karar yok, hâlâ aranıyor! AİHM kararını infaz edemeyen Avrupa kaygılı! AYM, korkudan başvuruları gündeme almıyor! Siyaset, 2028’e kadar gün geçirme peşinde!

Ekonomide kötüleşme bekleyenler ağırlıkta Ekonomide kötüleşme bekleyenler ağırlıkta

Her şeyin, herkes tarafından bilindiği böyle bir gerçek karşısında susmaması gerekenlerin suskunluğu bir tercihtir elbette. Onu bilmem ama bana en çok da dokunan bu. Unutmayalım, unutturmayalım, çünkü Demirtaş hâlâ siyasi ve hâlâ rehine!”

Editör: Ömür Ünver