Cumhuriyet'in 99. yılı kutlamaları kapsamında şarkıcı Kenan Doğulu, Ankara'da konser verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da, Üsküdar sahilinde kutlama programı düzenlendi. 

Cumhuriyet Bayramı coşkusu yurt genelinde gece saatlerinde de sürdü. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Orman Çiftliği'nde Kenan Doğulu konseri düzenlendi. Doğulu, Onuncu Yıl ve İzmir marşlarıyla başladığı konserde, sevilen parçalarını soğuk havaya rağmen alanı dolduran sevenleri için seslendirdi.

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşmasında, konserin verildiği alanın önemine işaret ederek, bölgenin Mustafa Kemal Atatürk tarafından orman çiftliği olarak Ankara halkına hibe edildiğini anlattı. Başkent'te adım atılan her yerde Atatürk ve silah arkadaşlarının izinin bulunduğunu belirten Yavaş, Anadolu'nun kalbi başkenti dünya başkentleriyle yarışır hale getirmek istediklerini söyledi.

1062852630_0_298_1601_1198_1920x0_80_0_0_ceb2b3bfa2835b96f109d4cc3cfcd80f.jpg

"Az kaldı. Millet ne derse o olacak"

İBB tarafından Üsküdar sahilinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlaması konserler ve dans gösterileriyle başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, etkinlikte, her zaman 'Tam bağımsız Türkiye' diye haykırdıklarını belirterek, "Cumhuriyeti böyle kurduk, böyle yaşatacağız. Hep birlikte ve hep ileri yürüyerek, Cumhuriyetimizi güçlü bir demokrasiyle, tam ve gerçek bir adaletle hep birlikte taçlandıracağız. Yolumuz açık olsun. Az kaldı. Millet ne derse o olacak. Bu cennet vatanda güneş, 29 Ekim 1923'te çok güzel doğmuştu. Yine öyle olacak, 100'üncü yılda her şey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin 100'üncü yaşı için geri sayımın başlayacağını vurgulayan İmamoğlu, "Cumhuriyet, her şeyden önce çok değerli bir fikirdir. Basit, sade ama çok güçlü bir fikir. Kökenimiz, inancımız, cinsiyetimiz ve yaşam biçimimiz ne olursa olsun hepimiz eşitiz. Hepimiz bu ülkenin onurlu vatandaşlarıyız" dedi.

Editör: Ömür Ünver