Karadeniz sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden, coğrafi işaret tescilli Hopa Laz böreğinin yapılışındaki püf noktalar, Artvin’de açılan kursla öğretilmeye başlandı. Kurulacak kadın kooperatifi ile seri üretime geçilmesi planlanan Laz böreği, Türkiye’nin dört bir yanına gönderilecek.

60 kursiyere öğretilecek
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenerek coğrafi işaret belgesi alan Hopa Laz böreğinin yapılışındaki püf noktalar da ilçede hazırlanan proje ve açılan kursla kadınlara öğretilmeye başlandı. Laz böreğinin yapılışı, 60 kursiyere 2 ay sürecek kurs süresince öğretilecek. Kooperatifle seri üretilmesi planlanan Laz böreğinin paket şeklinde siparişle Türkiye’nin dört bir yanına gönderilmesi hedefleniyor."Laz böreğimizi her yere ulaştıracağız"

Karabiberli Hopa Laz Böreği
Hopa Halk Eğitim Merkezi yemek hocası Figen Uzunhasanoğlu da, “Bölgemizde değişik şekillerde yapılan Laz börekleri var. Hopa Laz böreği soğuk yenen ve şerbetsiz bir Laz böreği çeşididir. Tatlımızın içerisine karabiber giriyor. Karabiber tatlının lezzetini açığa çıkartıyor. Muhallebinin içerisine katılan yoğurtlu yumurtalı ve karabiberli karışımla birlikte, muhallebinin fırında pişirilmesi gibi birçok ayırt edici özelliği var. Börek denildiğinde herkesin aklına tabii ki tuzlu bir çeşit geliyor ama Hopa Laz Böreği bir tatlıdır” diye konuştu.Nesilden nesile yaşayacak
Kursiyer Fatoş Bayrak, “Annemin ve kayınvalidemin yaptığı bir usulde Hopa Laz böreğini yapıyoruz. Hopa’ya ait olan Laz böreği bu vesileyle her yere ulaşacak ve nesilden nesile yaşayacak” dedi.
Editör: Ömür Ünver