Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, kontrolden çıkıp, taklalar atarak, hurdaya dönen hafif ticari araçtaki Bağımsız-Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin (43) ile sendika üyesi Ali Faik İlter (35) hayatını kaybetti. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Ankara'ya alınmayan Somalı maden işçileri dönüş yolunda kaza yaptı. İki madenci hayatını kaybetti. Acımız ve öfkemiz tarifsiz" dedi.

Bağımsız-Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve sendika üyesi Ali Faik İnter, Manisa'nın Soma ilçesindeki özel kömür ocağından 15 yıldır tazminatını alamayan maden işçileri için 4 Temmuz'da gittikleri Ankara'dan dün gece dönmek üzere yola çıktı. Ali Faik İlter yönetimindeki 45 YC 0299 plakalı hafif ticari araç, saat 04.00 sıralarında, Akhisar- Kırkağaç yolu Bakır Mahallesi kavşağında kontrolden çıkarak, taklalar attı. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, yaptığı kontrolde, hurdaya dönen hafif ticari araçtaki Ali Faik İlter ile Tahir Çetin'in yaşamını yitirdiğini belirledi. İlter ve Çetin'in cansız bedenleri, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Kırkağaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü, buradan da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP Ankara Milletvekili Kaya, Ankara'ya alınmayan maden işçilerinin dönüş yolunda trafik kazasında yaşamını yitirmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kaya,  "Tazminat haklarını almak için yıllardır mücadele eden Soma maden işçileri Ankara kapısında bekletildi, girişlerine izin verilmedi. İşçilerimizi Ankara girişinde ziyaret etmiş, işçilerimizin Ankara kapısında bekletilmesinden ve yaşananlardan utanç duyduğumuzu söylemiştik. Bu sabah çok acı bir haber aldık, dönüş yolunda kaza yapan madencilerimizden Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve altı yaşındayken babasını madende kaybeden genç kardeşimiz Ali Faik İlter'i kaybettik. Acımız ve öfkemiz tarifsiz. Tüm madencilerimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
Editör: Ömür Ünver