CHP'li belediyelere yönelik sabah saatlerinde yeni operasyon başlatıldı. Siyasilerden soruşturmaya ilişkin açıklamalar geldi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin aralarında bulunduğu son gözaltılara ilişkin, "Siyasi yoruma gerek yok; patron çıldırdı" dedi.
"Neden, hakkında yüzlerce 'yolsuzluk iddiası olanlar' hakkında davalar açılmıyor?"
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, CHP’li belediyele yönelik operasyonlara ilişkin, “Neden, bu 'operasyon dalgaları' sadece muhalif partilere vuruyor? Neden, hakkında yüzlerce 'yolsuzluk iddiası olanlar' hakkında davalar açılmıyor? Niyet hukuksa, adaletin terazisi herkesi eşit tartmalı. Fakat niyet adaleti sağlamak değil de yargıyı alet ederek siyasi kazanç sağlamaksa bunun sonu felakettir. Aziz milletimiz bu tabloyu hak etmiyor. Ayakkabı kutusundan ayakkabı, baklava kutusundan gerçekten baklava çıktığı bir Türkiye’yi inşa etmek zorundayız" dedi.
''Bir milleti böyle teslim alamazsınız, alamayacaksınız''
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Adana ve Adıyaman Belediye başkanlarımız gözaltında. Birisi Adana gibi Başkan, diğeri 6 Şubat depreminde 'unutulan Adıyaman'ın' kahramanı.. Borsayı düşündüğünüz kadar adalet kaygınız olsaydı keşke... Bir milleti böyle teslim alamazsınız, alamayacaksınız'' ifadesini kullandı.
"Hukuk ya herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şöyle:
"Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere Aziz İhsan Aktaş’ın iftiraları nedeniyle gözaltına alındı. Bu durum hukukun ne yazık ki kimlere nasıl işlediğini bir kez daha göstermiştir. Madem Aziz İhsan Aktaş herkese para dağıtmış, o zaman bu kirli düzen sadece muhalif başkanları mı hedef alacak? Para verilen AK Partili isimler nerede? Onlar için neden aynı kararlılık gösterilmiyor? Hukukun siyasete göre eğilip büküldüğü, adaletin bir kesim için uygulanıp bir kesim için görmezden gelindiği bir düzende kimse bizden hukuk devletine güvenmemizi, adalete inanmamızı beklemesin. Buradan sesleniyoruz: Hukuk ya herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur. Haksızlığa, hukuksuzluğa, siyasi operasyonlara boyun eğmeyeceğiz."