Can Holding'e yönelik yürütülen “suç örgütü kurmak”, “kaçakçılık”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” soruşturması kapsamında, yurt dışında olduğu belirtilen Turgay Ciner hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can'ın tutuklanmasından kısa bir süre sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamaya göre, Ciner’in sahibi ve yetkilisi olduğu Ciner Grup’a ait Park Holding ile bu holdinge bağlı AFC İthalat İhracat, Zeyfa İthalat İhracat ve Silopi Elektrik Üretim şirketlerine kayyım atandı, 10 yönetici hakkında da gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. Açıklamada, soruşturmanın Ciner Yayın Holding'in; Habertürk, Show TV, Bloomberg HT ve HT Spor gibi yayın kuruluşlarını Can Holding'e devretmesiyle ilgili olduğu belirtilerek, "Söz konusu satın alma ve devir işlemlerinde örgüt faaliyeti kapsamında suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamaya yönelik kuvvetli şüphe ve tespitlerin bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.

İstanbul'da Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında daha önce de Can Holding yöneticisi Devran Çimen, Devran Can, Mehmet Kaya ve Kemal Çimen tutuklanmış, Kenan Tekdağ'a ise ev hapsi kararı verilmişti. Holding bünyesinde bulunan, ilk etapta 121 sonrasında 9 şirkete olmak üzere toplamda 130 şirketin yönetimine kayyım atanmıştı.

Bugün de Can Holding soruşturması kapsamında gözaltına alınan Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” tutuklandı.

"Satın alma ve devir işlemleri malvarlığı değerlerini aklamaya yönelik"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre soruşturma Ciner Holding'e de uzandı.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Can Holding” yetkilileriyle ilgili Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yönetme ve Kurulan Örgüte Üye Olma, Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerini Aklama ve Nitelikli Dolandırıcılık suçları yönünden yürütülmekte olan soruşturma kapsamında;

Şüphelilerden örgüt kurucusu ve yöneticisi olan Kemal Can’ın 28/09/2025 tarihinde ifadesi alınmış olup, şüpheli aynı gün üzerine atılı suç işleme amacıyla örgüt kurma ve yönetme, mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek suçlarından tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilerek tutuklanmıştır.

Devam eden soruşturmada;
Şüphelilerin sahibi ve yetkilisi olduğu Can Holding A.Ş.’nin 22 Aralık 2024 tarihli Pay Alım-Satım Sözleşmesi ile şüpheli Turgay Ciner’in sahibi olduğu ve Ciner Grubu çatısı altında faaliyet gösteren; Ciner Medya TV Hizmetleri A.Ş, Show Televizyon Yayıncılık A.Ş, Habertürk Gazetecilik A.Ş, HT Spor Televizyon Yayıncılık A.Ş, C Görsel Yayınları A.Ş, Kanal 1 Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş, Ciner Dijital Yayın Hizmetleri A.Ş, Boğaziçi Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş ve C Yapım Filmcilik Prodüksiyon A.Ş isimli medya kuruluşlarını satın aldığı, söz konusu satın alma ve devir işlemlerinde örgüt faaliyeti kapsamında suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamaya yönelik kuvvetli şüphe ve tespitlerin bulunduğu anlaşılmıştır.

Bu nedenle halihazırda yurtdışında bulunduğu tespit edilen şüpheli Turgay Ciner hakkında 28/09/2025 tarihinde tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştır.

Kayyım atanan şirketler ve 10 yöneticiye gözaltı kararı

Ayrıca şüpheli Turgay Ciner’in sahibi ve yetkilisi olduğu Ciner Grup’a ait Park Holding A.Ş. ile bu holdinge bağlı AFC İthalat İhracat Turizm A.Ş, Zeyfa İthalat İhracat A.Ş ve Silopi Elektrik Üretim A.Ş isimli şirketlere ilişkin olarak CMK 133/1 ve CMK 133/4-a-7 maddeleri ile 04/02/2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 7539 sayılı Kanunun 7. maddesi uyarınca İstanbul 4.Sulh Ceza Hakimliğinin 28/09/2025 tarihli kararı ile TMSF Başkanlığı yönetim kayyımı olarak atanmıştır.

Mevcut soruşturmada, şüphelilerin suç örgütü faaliyeti kapsamında hareket ederek soruşturmaya konu suçları işledikleri yönünde kuvvetli şüphe bulunması, ayrıca suça konu eylemlerin şüpheli Turgay Ciner’in sahibi ve yetkilisi olduğu şirket tüzel kişiliklerinde de benzer şekilde gerçekleştirildiğinin tespit edilmesi üzerine; maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve şüphelilerin yakalanması amacıyla Ciner Grup’a ait Park Holding A.Ş. ve bağlı şirketlerde 28/09/2025 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte operasyonel çalışma icra edilmiş olup, çalışma kapsamında Park Holding A.Ş, Silopi Elekrik üretim A.Ş ve AFC İthalat A.Ş şirketlerinin yöneticileri olan (10) şüpheli hakkında bugün itibariyle eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve elkoyma işlemi tatbik edilmektedir.

Soruşturma işlemleri titizlikle devam etmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur. 28/09/2025"

Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı tutuklandı

Öte yandan, Can Holding soruşturması kapsamında gözaltına alınan Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can, savcılıktaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklandı.

İstanbul'da Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ’ın da aralarında olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 6 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alına 5 kişi; “suç örgütü kurmak”, “kaçakçılık”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamalarından tutuklanırken Tekdağ ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı. Holding bünyesinde bulunan, ilk etapta 121 sonrasında 9 şirkete olmak üzere toplamda 130 şirketin yönetimine kayyım atanmıştı.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” suçlamasıyla Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Can, tutuklandı.

Beyaz Saray fotoğraf paylaştı; Netanyahu, Katar'ın egemenliğini ihlal ettiği için başbakandan özür diledi
Beyaz Saray fotoğraf paylaştı; Netanyahu, Katar'ın egemenliğini ihlal ettiği için başbakandan özür diledi
İçeriği Görüntüle

https://www.gazetezebra.com.tr/can-holdinge-sorusturma-haberturk-ve-show-tv-de-dahil-121-sirkete-el-konuldu