Bursa İnegöl'de orman ürünleri fabrikasında gerçekleşen patlama sonucu çıkan yangında 1 işçi öldü 5 işiçi ise yaralandı.
Bursa İnegöl'de Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren orman ürünleri fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yaşanan patlamanın ardından yangın çıktı. Patlamanın ardından çıkan yangında 1 işçi yaşamın yitirirken 5 işçi ise yaralandı.
Çevredeki vatandaşların ve fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine fabrikaya itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı.
Patlamanın gerçekleştiği bölgeye giderek incelemelerde bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat, yangında bir işçinin hayatını kaybettiğini 5 işçinin ise yaralandığını belirtti. Vali Canpolat, “Fabrikada siloların, buhar kazanının olduğu ve ünitelerin olduğu bölümde saat 13.00 gibi patama oldu. İhbar üzerine itfaiye ve AFAD ekiplerimiz müdahale etti. Müdahale sonucunda görüldü ki 1 işçimiz hayatını kaybetti, 5 yaralı var. Bunlardan genel tespit itibarıyla bakıldığı zaman birinin durumu ağır, Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yangın kontrol altına alınmış durumda. Şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor. İçeride başka kişi olma ihtimaline karşı da her türlü araştırma devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken soğutma çalışmaları ise devam ediyor.