Meteoroloji’nin soğuk ve yağışlı havalara karşı peş peşe uyarılarının ardından bugün birçok kent beyaza büründü, sahil şehirlerinde fırtına çıktı, ev ve iş yerlerini su bastı. Olumsuz hava şartları nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi. 

Zonguldak Valiliği'nden açıklama

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi. Zonguldak Valiliği'nin açıklaması şu şekilde: 

"Zonguldak il genelinde; 20 Kasım 2023 Pazartesi günü, olumsuz hava şartları nedeniyle tüm resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır."

Şile'de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi 

İstanbul Valiliği, “İstanbul’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü  ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak, Şile İlçesi’ndeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacaktır” duyurusu yaptı.

Bolu'da da 1 günlük ara

Bolu Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de bir gün idari izinli sayılacak.

ABD'nin İsrail ile ilgili iç yazışmaları sızdırıldı ABD'nin İsrail ile ilgili iç yazışmaları sızdırıldı

Sinop'ta tatil kararı

Sinop il merkezi ile 4 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Sinop Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kıyı kesimlerinde yaşanan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçeleri ve köylerinde tüm resmi ve özel okullarda, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim kurslarında, özel öğretim kurslarında 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi."

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların 1 gün süre ile idari izinli sayılacakları belirtildi.

Düzce'nin Akcakoca ve Yığılca ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi 

Düzce'nin Akçakoca ve Yığılca ilçesi genelinde gün boyu sağanak ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Olumsuz hava şartlarının devam ettiği ilçede birçok ev ve iş yerini su bastı, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi.

Akcakoca Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Yığılca Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre; buzlanmaya bağlı ulaşımda yaşanabilecek sorunlar nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında 20 Kasım 2023 Pazartesi 1 gün süreyle eğitime ara verildi.

Kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri de yarın idari izinli sayılacak.

Sakarya'da taşımalı eğitime engel 

Sakarya'nın Hendek ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin yüksek mahallelerindeki olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Dikmen, Aksu, Kurtuluş Karadere, Sümbüllü Kırktepe, Bakacak, Pazarcık, Eskibıçkı, Dede Düzü, Bıçkatik, Hicriye, Muradiye, Akçayır, Esentepe, Harmantepe mahallelerinde taşımalı eğitime Hendek Kaymakamlığı tarafından 1 gün ara verildiği duyuruldu. 

Editör: Ömür Ünver