Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "20 bin yeni öğretmen ataması önümüzdeki günlerde Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacaktır." ifadeleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Özer'den açıklama geldi. Bakan Özer, "Atama takvimini en kısa sürede açıklayacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Öğretmen adaylarımız için bir müjdemiz var. Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen atamasıyla ilgili süreç, önümüzdeki günlerde Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacaktır. Sürecin öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadeleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi.
Bakan Özer'in Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamasında "Her zaman öğretmenlerimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği atama müjdesi için şükranlarımızı sunuyoruz. Atama takvimini en kısa sürede açıklayacağız. Öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olsun." ifadeleri yer aldı.