Sakarya Bike Fest’te bayram coşlusu Sakarya Bike Fest’te bayram coşlusu

88 yaşındaki Türker İnanoğlu, Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Gülşen Bubikoğlu ile evliydi.

Hastanede tedavisi altına alınan 88 yaşındaki yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İnanoğlu'nun ölüm haberini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük" açıklaması yaptı. 

Yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 'Türk sinemasının dört yapraklı yoncası' olarak bilinen kadın oyuncular içindeki  Filiz Akın'la 1964 yılında yaptığı evliliğinden olan oyuncu ve yapımcı İlker İnanoğlu ile Yeşilçam'ın yıldızlarından Gülşen Bubikoğlu ile 1975 yılında yaptığı evliliğinden olan Zeynep İnanoğlu Özdemir'in babası, gazeteci Cüneyt Özdemir'in de kayınpederiydi.

Ölüm haberinin ardından açıklama yapan Özdemir de, "Türkiye’nin değerli sanat insanlarından aile büyüğümüz Türker İnanoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmiştir. Perşembe günü yapılacak Cenaze töreni ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır. Acımız büyük. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: Ömür Ünver