Türkiye Barolar Birliği (TBB) avukatları ellerinde anayasa ve sırtlarında cübbeleri ile yürüyüşe çağırarak, şöyle dedi:

"Yargıtay'ın Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını tasfiye etme girişimine karşı Anayasa Mahkemesi önünden Yargıtay Başkanlığı'na gerçekleştireceğimiz yürüyüşe, ellerinde Anayasa ve sırtlarında cübbeleri ile katılmak üzere tüm meslektaşlarımızı davet ediyoruz."

Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen baro başkanlarıyla ve avukat meslektaşlarıyla birlikte yürüyüşü yapacak, ondan sonra tepkisini gösterecek, eylemsellik sürecini gösterecek ve yargının hukuk tarihine sürdüğü bu kara lekenin bir daha yaşanmaması için mücadelesini ortaya koyacak" demişti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sağkan, Yargıtay Başkanlığı'nı ziyaret etmesinin ardından Anayasayı yok sayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri hakkında ‘görevden el çektirmeye davet’ yaptırımının uygulanması için başvuru yaptıklarını açıklamıştı.

Özel: Milletvekillerimizle destek vereceğiz

TBB'nin duyurusunu X hesabından alıntılayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yürüyüşe destek vereceğini söyleyerek, şunları yazdı:

"Yarın Türkiye Barolar Birliği'nin düzenlediği 'Hukukun Üstünlüğü' Yürüyüşüne, milletvekillerimizle birlikte katılıp destek vereceğiz.

Teklif Meclis'e sunuldu... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Teklif Meclis'e sunuldu... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor!

Bu, anasayal düzene karşı kalkışma girişimine tepkisini göstermek isteyen tüm Ankaralıları yürüyüşe destek vermeye davet ediyorum."

Editör: Ömür Ünver