Ankara Gazi Üniversitesi Konser Salonu’nda düzenlenen tören Arguvanlıların yoğun katılımı ile yapıldı. Törene ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve belediye meclis üyeleri, önceki dönem Anayasa Mahkemesi üyesi Ayla Perktaş, Arguvan Vakfı Başkanı Abidin İnan ve yönetim kurulu üyeleri, Bölge İdare Mahkemesi 10. Daire Başkanı Nihat Bayram, İstanbul Eymir Köyü Dernek Başkanı Hacı Ali Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Dernekler Birliği Başkanı ve Ankara Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Battal Yıldız, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı Haluk Aktiş ve Hekimhanlılar Derneği Başkanı Vahap Uzun da katılım gösterdiler.

Arguvan2

Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Asım Aydoğdu’nun ile Kaymaz Ailesi adına Selçuk Kaymaz’ın teşekkür konuşmalarından sonra 3. Öykü Yarışması’nda dereceye girenlerin plaket ve ödülleri verildi. 

Arguvan1

"Yağlı ekmek Arguvan'da Güzeldir" isimli öyküsü ile yarışmada birinci seçilen İbrahim Şaşma’ya plaketini Prof. Dr. Yalçın Karatepe ve "Elveda Rumeli" isimli öyküsü ile yarışmada ikinci seçilen Recep Turan’a plaketini Ersoy Eren verirken "Tramvaylar ve Travmalar" isimli öyküsü ile üçüncü seçilen İdris Usame Yördem vatani görevini yaptığı için törene katılamadı.

Arguvan3

Törenin devamında Öykü Yarışması jüri üyeleri Özgül Gülbaş, İlhan Nazlım, Mesiha İrehan ve Işıl Yücel’e teşekkür plaketleri takdim edildi. Ayrıca Kaymaz Ailesi adına Selçuk Kaymaz, Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği  adına Dernek Başkanı Asım Aydoğdu’ya öykü yarışması ve ödül töreni için bir teşekkür plaketi verdi.

İstanbul Beylikdüzülü gençler Ata'ya koştu! İstanbul Beylikdüzülü gençler Ata'ya koştu!

Törenin son kısmında Erhan YILMAZ ve Cengiz ÖZKAN katılımcılara Aşık Bektaş Kaymaz ve Arguvan türkülerinden oluşan bir türkü ziyafeti sundular. 

Editör: Ömür Ünver