Antalya Konyaaltı'nda Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki teleferiğin direklerinden biri yerinden koparak kabine çarptı. Kabinin tabanının kopmasıyla içerisinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. Kazada kabinde bulunanlardan Memiş Gümüş adlı kişi yaşamını yitirirken 7 kişi de yaralandı. Kurtarma çalışmaları gece saatlerinden bu yana devam ederken, şimdiye kadar 16 kabindeki 128 kişi kurtarıldı. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldı. Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Vatandaşlarımızın, yaşanan bu elim hadise ile ilgili sosyal medyada ortaya atılabilecek dezenformasyon içeren paylaşımlara itibar etmemeleri, gelişmeleri resmi kanallardan takip etmeleri büyük önem taşımaktadır” duyurusu yaptı.

Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı

Toplam 7 helikopter ve 1 askeri kargo uçağının da katılımıyla kurtarma çalışmaları bugün de sürüyor.

AFAD: 128 vatandaş kurtarıldı

AFAD Başkanı Okay Memiş yaptığı açıklamada, 500 kişiyle tahliye çalışmasının yapıldığını, 16 kabindeki 128 vatandaşın kurtarıldığını 43 vatandaşın da kurtarılması için çalışmanın sürdüğünü ifade etti. Şiddetli rüzgarın çalışmaları zorlaştırdığını belirten Memiş, çalışmaların titizlikle sürdüğünü, ancak kurtarma çalışmasıyla ilgili süre veremeyeceğini söyledi.

Memiş, “128 vatandaşın tahliyesini zor koşullarda gerçekleştirdik; 8 kabindeki 43 vatandaşın tahliye işlemleri devam ediyor. Hava kararmadan operasyonumuzu tamamlamayı ümit ediyoruz. Eğer dünkü hava şartları olmuş olsaydı size süre verebilirdim ama şu an sürekli değişken bir hava akımı var, rüzgâr var. Çok sarp bir arazide operasyon yürütülüyor, mümkün olan en kısa sürede operasyonumuzu tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın sağlık durumlarının iyi olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Ömür Ünver