MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın üzerinde 'Faruk Koca Onurumuzdur' yazan dev posterinin kulü tesislerine asılması dikkati çekti. Koca hakkında dava açılırken PFDK da Koca'ya 5 yıl men, kulübe ise 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon lira para cezası vermişti. MKE Ankaragücü Kulübü de, Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın ardından yaşanan olaylar nedeniyle spor camiasından özür dilemişti. Kulüp yönetimi ise Koca'nın tutuklanması ve görevinden istifa etmesinin ardından kulüp başkanlığına bir projese ortağı olduğu kamuoyuna yansıyan İsmail Mert Fırat'ı seçmişti. 

Bu arada, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanık, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

 Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda 4 sanığın, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs", "tehdit", "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçlarından cezalandırılması talebiyle düzenlenen iddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkemenin, davanın ilk duruşma tarihini ilerleyen günlerde belirleyeceği öğrenildi.

"Ömür boyu futboldan men cezası"

Öte yandan tutuklanarak cezaevine gönderilen Koca, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından da PFDK'ye sevk edilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Faruk Koca'ya 5 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi... Faruk Koca, 3 yıl hak mahrumiyeti cezası nedeniyle ömür boyu futboldan men cezasına çarptırıldı.

484 yıllık gelenek Manisa'ya şifa saçtı 484 yıllık gelenek Manisa'ya şifa saçtı

MKE Ankaragücü ise 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon TL para cezası verildi.

Editör: Ömür Ünver