AYM Başkan Vekili Kadir Özkaya ile üye Yusuf Şevki Hakyemez'in yarıştığı seçimde, Özkaya 15 üyeden 9'unun oyunu aldı. Hakyemez'e ise 6 oy çıktı. Kadir Özkaya, yeni AYM Başkanı oldu. Özkaya, 4 yıl görev yapacak.

Zühtü Arslan 3 kez başkan seçilmişti

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan Yükseköğretim Genel Kurulunca gösterilen 3 aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından 17 Nisan 2012'de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiş, 20 Şubat 2012'de görevine başlamıştı.

Zühtü Arslan, ilk kez 10 Şubat 2015'te AYM Başkanlığına seçilmişti. Görev süresinin dolmasının ardından 25 Ocak 2019'daki seçimde de oyların salt çoğunluğunu alan Arslan ikinci kez başkan seçilmiş, son olarak da 2 Şubat 2023'te AYM Genel Kurulu'nda yapılan seçimde 15 üyeden 8'inin oyunu alarak üçüncü kez AYM başkanı olmuştu.

Türk Sağlık-Sen: Vergi dilimi haksızlığına son verilmeli! Türk Sağlık-Sen: Vergi dilimi haksızlığına son verilmeli!

Danıştay ve Yargıtay'da seçim süreci başlıyor

Bu arada, AYM üyelerinin görevlerini 12 yılla sınırlayan düzenleme kapsamında Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 24 Mart'ta, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in ise 7 Mayıs'ta görev süreleri doluyor. Bu kapsamda, diğer iki yüksek mahkemede de başkanlık seçimleri için süreç işleyecek.

Editör: Ömür Ünver