Teknofest 2025’te gençlere övgü: Sizler ülkemizin aydınlık geleceğisiniz!
Teknofest 2025’te gençlere övgü: Sizler ülkemizin aydınlık geleceğisiniz!
İçeriği Görüntüle

AKP'de üç günde günde 7 il başkanı istifasını duyurdu. Önceki gün istifa eden Elazığ ve Muğla il başkanlarının ardından dün de Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir, Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi ve Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk görevden ayrıldıklarını duyurdu. Son olarak AKP Ordu İl Başkanı Selman Altaş, görevinden ayrıldığını duyurdu. Böylece sadece üç gün içinde 7 il başkanı partideki görevini bıraktı. Bazı başkanların istifa mesajlarında 'Genel Merkezin takdiriyle' ifadesi dikkati çekerken, AKP Genel Merkezinden ise istifalarla ilgili şu ana kadar açıklama yapılmadı.

AKP Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Aynı gün Muğla İl Başkanı Haluk Laçin, yaptığı yazılı basın açıklaması ile görevinden istifa ettiğini duyurdu. Laçin, istifa açıklamasında "Elbette bu bir veda değil; AK Parti ailesinin bir neferi olarak, her zaman partimin ve davamın emrinde olmaya devam edeceğim. Bu bir bayrak yarışıdır" ifadelerini kullandı.

AKP Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, "Bu kutlu görevi bana tevdi ederek aziz milletimize hizmet etme imkânı tanıyan, liderliğiyle bizlere daima istikamet çizen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Biliyoruz ki; makamlar geçici, görevler nöbet mesabesindedir. Kalıcı olan, yüreklerde taşıdığımız millete hizmet sevdasıdır, AK Parti’nin kutlu davasıdır. Bu dava, nesillerin omuzlarında yükselen bir emanettir. Ben de bu emaneti taşımanın gururuyla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti’mizin bir neferi olarak, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde davamız için çalışmaya, teşkilatımızın emrinde olmaya devam edeceğim." dedi.

"Genel Merkezin takdiriyle"

AKP Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, kendi iradesi ve genel merkezin bilgisi doğrultusunda görevinden ayrıldığını açıkladı. "Bu bir veda değildir" diyen Özdemir, partisinin hizmetinde olmaya devam edeceğini söyledi.

AKP Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk de görevinden istifa ettiğini açıkladı. Eylül 2024'ten beri AKP Çanakkale İl Başkanlığını yürüten Ömer Faruk Göktürk, "Gerek babamın sağlık durumu, gerekse benim geçirmem gereken operasyonlar nedeniyle, uzunca bir süre Çanakkale’den ayrılmak zorunda kalacağım" dedi.

Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Genel Merkezin takdiri ile görevimden ayrılıyorum. Hakkınızı helal edin” ifadelerini kullandı.

Son olarak AKP Ordu İl Başkanı Selman Altaş, görevinden ayrıldığını duyurdu. Altaş, istifasına ilişkin sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"11 Nisan 2023 tarihinde büyük bir onur ve gururla devraldığım AK Parti Ordu İl Başkanlığı görevimden, bugün itibarıyla istifa etmiş bulunuyorum. Bu süre boyunca, Ordu’muza hizmet etme şerefini bana bahşeden Rabbime hamd ediyor, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şahsıma duyduğu güven ve destek için en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Biz, büyük ve kutlu bir davanın neferleriyiz.

Bugün görevim değişmiş olsa da, yarın yine aynı aşkla, aynı inançla, aynı kararlılıkla bu davaya hizmet etmeye devam edeceğim. Çünkü biliyoruz ki bu dava makam ve mevkiden bağımsız olarak, gönül işiyle yürütülür. Birlikte yol yürüdüğüm tüm dava arkadaşlarıma, kadın ve gençlik kollarımıza, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize ve en önemlisi her zaman yanımızda olan aziz Ordulu hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin."