MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisi ile AK Parti heyetleri arasında yapılan görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu. Yıldız, 30 büyükşehirde AK Parti ile iş birliği yapacaklarını, sadece Mersin ve Manisa’da MHP’nin büyükşehir belediye başkanı adaylarının destekleneceğini bildirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu.

MHP'li Yıldız, 30 büyükşehirde AK Parti ile iş birliği yapacaklarını bildirirken bu illerden sadece ikisinde MHP'nin adayının destekleneceğini söyledi.

1 Mayıs şüphelilerinden 12 kişi daha yakalandı 1 Mayıs şüphelilerinden 12 kişi daha yakalandı

Büyükşehir olmayan 22 ilde ayrı adaylarla seçime girileceğini söyleyen Yıldız, 29 ilde iş birliği yapılacağını ifade etti.

Yıldız'ın açıklaması şöyle:

"30 büyükşehirde iş birliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa’da MHP’nin büyükşehir belediye başkanı adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehir belediye başkanlarında ise AK Parti adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır.

Ahlat'ta AK Parti, Söğüt'te MHP adayı

51 ilin 22’sinden her iki parti ayrı ayrı seçime katılması, geri kalan 29 il merkezinde iş birliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat’ta AK Parti adayının desteklenmesi, Söğüt’te ise MHP’nin desteklenmesi uygun bulunmuştur. Ayrıntılı bilgiler ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Editör: Ömür Ünver