CNN'in aktardığı habere göre, AB'nin rekabet şefi Margrethe Vestager, Mondelez'in ürünlerinin fiyatlarını yüksek tutmak için AB içinde sınır ötesi satışları yasa dışı olarak sınırladığını vurgulayarak,  “Bu dava gıda fiyatlarıyla ilgili. Bu, Avrupalı ​​vatandaşlar için önemli bir endişe kaynağı ve daha da açık bir şekilde, birçoğunun yaşam maliyeti kriziyle karşı karşıya olduğu çok yüksek enflasyon zamanlarında” dedi.

2019 yılında olayı incelemeye başlayan Avrupa Komisyonu, Mondelez International'ın sınır ötesi ticareti kasıtlı olarak kısıtladığını ve çikolata satışı için bazı ulusal pazarlardaki "hakim konumunu" kötüye kullandığını tespit ederek 2021 yılında resmi bir soruşturma başlattı.

AB'nin yürütme kolu yaptığı açıklamada, diğer şeylerin yanı sıra şirketin, Mondelez'in aynı ürünleri daha yüksek fiyatlarla sattığı Belçika'ya ithal edilmesini önlemek için Hollanda'daki çikolata tedarikini durdurduğunu söyledi. Komisyon, "Mondelez'in yasa dışı uygulamalarının perakendecilerin (AB) üye ülkelerdeki ürünleri daha düşük fiyatlarla serbestçe temin etmesini engellediği sonucuna vardı" ifadesini kullandı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin değişiklik 'Resmi'leşti Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin değişiklik 'Resmi'leşti

Mondelez International'ın bir sözcüsü, cezanın "çoğunluğu komisyonun soruşturmasından çok önce durdurulan veya giderilen münferit olaylarla" ilgili olduğunu savunarak, "Bu tarihi mesele, kim olduğumuzu ve uğruna çabaladığımız güçlü uyum kültürünü temsil etmiyor... " dedi.

Editör: Ömür Ünver