Oybirliğiyle alınan karar Colorado eyaletine özel ancak diğer eyaletlerdeki zorlukları da geçersiz kılıyor.

Colorado, 2021 Kongre Binası isyanını kışkırttığını öne sürerek Trump'ı Cumhuriyetçi ön seçimlerinden men etmişti.

Mahkeme, eyaletlerin değil yalnızca Kongre'nin bu yetkiye sahip olduğuna karar verdi.

Savcı polisler hakkında beraat istedi, Diyarbakır Barosu dayanışma çağrısı yaptı Savcı polisler hakkında beraat istedi, Diyarbakır Barosu dayanışma çağrısı yaptı

Yüksek mahkemenin kararı, Trump'ın Salı günü yapılması planlanan aralarında Colorado'nun da bulunduğu 14 eyaletteki ön seçimlerde yarışmasının önünü açıyor.

Trump, Cumhuriyetçilerin adaylığı konusunda iddialı konumda bulunuyor ve Kasım ayında yapılacak genel seçimlerde Demokrat Başkan Joe Biden ile rövanş karşılaşması muhtemel görünüyor.

"Rakibi öyle istiyor diye kimseyi yarıştan çıkaramazsınız"

Pazartesi günü eski Başkan, kararın ardından hemen zaferini ilan etti ve Truth Sosyal medya platformunda "Amerika için büyük bir zafer" olduğunu iddia etti. Mesajın ardından kampanyasının destekçilerine bağış toplama amaçlı bir e-posta gönderildi.

Kısa süre sonra Florida'nın Mar-a-Lago kentindeki malikanesinde konuşan Trump, kararın "çok iyi hazırlanmış" olduğunu ve "ülkemizi ihtiyaç duyduğu şekilde bir araya getirme yolunda uzun bir yol kat edeceğini" söyledi. Trump, "Rakibi öyle istiyor diye kimseyi yarıştan çıkaramazsınız" diye ekledi.

Editör: Ömür Ünver