The Washington Post'a konuşan bir ABD yetkilisi, "Bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemek ve ABD kuvvetleri için kuvvet korumasını arttırmak için bölgeye ek varlıklar taşıyoruz" dedi. 

İran, Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluk binasına yapılan saldırıdan İsrail'i sorumlu tutuyor. Saldırıda üst düzey Devrim Muhafızları mensupları ölmüştü. Amerikan medyası son iki gündür, İran'ın İsrail'e yönelik olası misilleme saldırısının her an gerçekleşebileceğini yazıyor. 

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın misillemesinin "her an" olabileceğini söyledi. Biden, İran'ı İsrail'e saldırmaması konusunda uyararak, "Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adadık. İran başarılı olamayacak" ifadelerini kullandı.

İran'ın İsrail'e yönelik olası saldırısının Orta Doğu'da daha geniş çaplı bir çatışmaya yol açabileceği endişesiyle ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Michael Erik Kurilla, dün İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi ile bir araya geldi.

Sinan Ateş suikasti iddianamesi tamamlandı Sinan Ateş suikasti iddianamesi tamamlandı

Seyahat uyarıları yapıldı

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Orta Doğu'daki duruma ilişkin gerçekleştirilen toplantıda, İran'daki Fransız diplomatların aile üyelerinin tahliye edilmesi talimatını verdi. Bakanlığın resmi X hesabı üzerinden yapılan paylaşımda da Fransız devlet memurlarının İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarında herhangi bir görev icra etmelerinin yasaklandığı ve vatandaşlara seyahat etmemelerinin tavsiye edildiği duyuruldu.

Rusya ve ABD de uyarmıştı

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği de dün bir güvenlik uyarısı yayınlayarak çalışanları ve aile üyelerini, ülkenin merkezi bölgelerinin dışına seyahat etmemeleri konusunda uyarmıştı.

Ayrıca Rusya Dışişleri Bakanlığı da vatandaşlarına Orta Doğu bölgesine, özellikle İsrail, Lübnan ve Filistin topraklarına seyahat etmemeleri uyarısında bulunmuştu.

Editör: Ömür Ünver