ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail'in bu hafta başında Gazze’de düzenlediği bir saldırıda Hamas'ın üç numaralı askeri yetkilisi Mervan İsa’nın öldürüldüğü haberlerini doğrulayan ilk hükümet yetkilisi oldu. İsrail medyasının aktardığına göre, İsrailli yetkililer pazartesi günü Hamas'ın en üst düzey ikinci askeri lideri Mervan İsa'nın Gazze'deki bir hava saldırısında ölüp ölmediğini doğrulamaya çalışıyordu.

İsrail Ordu Radyosu, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın ikinci komutanı Mervan İsa'nın yerinin tespit edildiği istihbaratı üzerine cumartesi gecesi Gazze'nin merkezindeki El Nuseyrat kampının bombalandığını duyurdu. Haberde saldırıda beş kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. İsrail gazetesi Haaretz, İsrail'in ölenler arasında İsa'nın olup olmadığını kontrol ettiğini bildirmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail'in bu hafta başında Gazze’de düzenlediği bir saldırıda Hamas'ın üç numaralı askeri yetkilisi Mervan İsa’nın öldürüldüğü haberlerini doğrulayan ilk hükümet yetkilisi oldu. Sullivan bir basın brifinginde, "Diğer üst düzey liderler muhtemelen Hamas'ın tünel ağının derinliklerinde saklanıyorlar ve adalet onlar için de gelecek. Bunu sağlamaya yardımcı oluyoruz” dedi.

Biden'dan Netanyahu'ya destek

Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bugün erken saatlerde yaptıkları telefon görüşmesinde İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ele aldıklarını ve Netanyahu'nun "İsrail'in uzun vadeli güvenliğini sağlama konusundaki derin kararlılığını vurguladığını ve İsrail'in Holokost'tan bu yana Yahudi halkına yönelik en büyük katliamın failleri olan Hamas'ın peşinden gitmeye hakkı olduğunu yeniden teyit ettiğini" söyledi.

Mervan İsa, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deyf ve Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya el Sinvar ile birlikte İsrail'in en çok arananlar listesinin başında yer alıyor ve bu kişilerin 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlenen ve Gazze savaşını tetikleyen saldırının planlayıcısı olduklarına inanılıyor.

İktidarın icraatları "Türkiye'nin kalkınma hamleleri" başlığıyla yeni müfredatta İktidarın icraatları "Türkiye'nin kalkınma hamleleri" başlığıyla yeni müfredatta

Editör: Ömür Ünver