Uttarakhand hükümetinden yapılan açıklamada, Uttarakhand'daki Silkyara tünelinde 17 gün boyunca mahsur kalan 41 işçinin tamamının kurtarıldığı belirtildi.

41 kişi, inşaat halindeki tünelin bir kısmının heyelan nedeniyle çökmesi nedeniyle 12 Kasım'dan bu yana mahsur kaldı. Merkezi hükümet kurumları, ordu, çeşitli kuruluşlar ve "dünyaca ünlü" tünel uzmanlarının katıldığı günlerdir süren kurtarma çalışmalarında enkazın kaldırılması girişimleri ilk başta başarılı olmadığı ve burgu makinelerinin getirildiği, ancak bunun da arızalandığı belirtildi.  Kurtarma çabalarında tekrarlanan aksiliklerin ardından, dün Delhi'den gelen bir grup madenci el tipi makinelerle işçilere ulaşmayı başardı. Madenciler, günün kahramanları haline geldi.

1 Mayıs'ta Taksim gerilimi: Bayram mı, OHAL mi? 1 Mayıs'ta Taksim gerilimi: Bayram mı, OHAL mi?

Dar bir tünelden tek tek çıkarılan işçilerin hiçbirinin yaralanmadığı düşünülüyor, ancak grubun yakındaki bir hastanede tıbbi kontrolleri yapılıyor. Kurtarma ekipleri, işçilere ayrı bir dar boru aracılığıyla oksijen, yiyecek ve su sağlıyordu

Eyalet hükümeti kurtarmayı "tüm ülke için iyi bir haber" olarak duyurdu. Hindistan Başbakanı Modi de mahsur kalan işçilerin "ilham verici" cesaretini ve sabrını selamladığını söyledi.

Editör: Ömür Ünver