Duruşma öncesinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Geçen sefer kararı yerel seçimlerden sonraya bırakanlar bugün bir kere daha düşünsünler. 31 Mart'ta nasıl millet bu annelerin yanında durduysa bundan sonra da durmaya devam edecek. Ölenleri suçlu, suçluları masum gösteren bir karara kimse yeltenmesin. Bu iş burada bitmez. Bu tip kararları alanların, tren kazasında ölmüş 3 yaşında, 5 yaşındaki yavruların hakkına girenlerin peşini bırakan namussuzdur” ifadelerini kullandı.

Özel, dün CHP grup toplantısında Çorlu ailelerine destek için çağrıda bulunmuştu. Bugün Kazada yakınlarını kaybeden ailelerle duruşma öncesinde İsmet İnönü Parkı'nda bir araya gelen Özel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çorlu'da annelerin, ailelerin direncinin bütün mazlum ve mağdurlara örnek olması gerektiğini söyledi.

Bakan Güler Yüksekova Belediyespor sporcularıyla buluştu Bakan Güler Yüksekova Belediyespor sporcularıyla buluştu

Dava, TSİ 09.30'da Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde görülecek.

Özel şunları kaydetti:

“Duruşma öncesinde açıklamalarda bulunan Özel, "Biz o duruşmayı ertelediklerinde 'Bizden bunu kaçıramazsınız. 31 Mart'tan sonra daha güçlü daha kalabalık geleceğiz' demiştik. Dün bir çağrıda bulunduk. Bugün burada sağ olsunlar çok önemli bir destek var ailelere. Biz sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Bir olaya ilk gün üzülüp sonra unutmak bu ülkeye yeni acıların yaşatılmasına sebebiyet veriyor. Böyle olaylarda ilk günden son güne aynı dirençte olmak lazım. Ailelerin, annelerin, kardeşlerin, çocukların direnci bütün mağdur ve mazlumlara örnek olsun Çorlu'daki direnç. Dikkatle takip ediyoruz. Biz burada geçen sefer söylemiştik. Çok daha kararlı, çok daha güçlü ve kalabalık geleceğiz diye. Bunu sağlayan halkın iradesi bir başkası değil. 31 Mart'ta her türlü adaletsizliğe dur dediler. Bundan sonra da burada olacağız. Geçen sefer kararı yerel seçimlerden sonraya bırakanlar bugün bir kere daha düşünsünler. 31 Mart'ta nasıl millet bu annelerin yanında durduysa bundan sonra da durmaya devam edecek. Ölenleri suçlu, suçluları masum gösteren bir karara kimse yeltenmesin. Bu iş burada bitmez. Bu tip kararları alanların, tren kazasında ölmüş 3 yaşında, 5 yaşındaki yavruların hakkına girenlerin peşini bırakan namussuzdur.”

Editör: Ömür Ünver