Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Koç, kendi sahalarındaki maçlarda yaşanan protestolar için, "Başkan ve yönetim için istediğiniz tezahüratı yapın ancak sizlerden rica ediyorum, bu çocuklar sahada etkileniyorlar. Gol yiyince tribünlerden neler gelecek endişesiyle maçı oynuyorlar. Sizden rica ediyorum, bana ve yönetimimize olan tepkileri maç sonuna bırakın. Bu akşamdan başlamak üzere takımdan desteğinizi esirgememeniniz rica ediyorum” dedi. Ancak akşam saatlerinde Fenerbahçe sahasında Başakşehir'e 1-0 mağlup oldu. Golün ardından yine tribünlerden protesto ve 'yönetim istifa' tezahüratları yapıldı.

  Gündüz saatlerinde yapılan Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda hakkındaki eleştirilere yanıt veren Ali Koç, maçlarda yaşanan protestolara da değindi. Başkan Koç, gerçek ve samimi taraftarların serzenişlerinde haklı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Bugüne kadar hiçbir zaman tenkit edilmekten inkar etmedik. Fenerbahçe TV’de yeri geldi o kadar çok tenkit edildik ki kendi mecramızda tenkite izin verdiğimiz için edildik. Çocukluğundan beri bir taraftar olarak başkanlık makamına gelmiş biri olarak onların duygu ve düşüncelerini anlıyorum. Buna mukabil sergilenen tavırları ise Fenerbahçe değerleri içerisinde tasvip etmediğimiz ise Fenerbahçe’nin bunu kesinlikle hak etmediğini vurgulamak istiyorum. 54 yaşındayım 48 senedir bir fiil tribünlerde takımımızı seyreden biri olarak hayatımda hiçbir kez kendi sahamızda 2-0 geride olduğumuzu maçta 3 diye bağırıldığını ilk defa görüyorum. Bir diğer iç saha maçımızda takımımız 2-1 gerideyken 68’inci dakikadan başlamak üzere hem yönetimimize o önemli değil ama o sahadaki bazı hedef görülen futbolcularımıza yönelik ağır tepkiler oldu. Camia olarak tarihimizde çok acı günler yaşadık ama benim en çok içimi acıtan çocukken, gençken, taraftarken, yöneticiyken, başkanken, sahada, salonda takımımız mücadele verirken taraftarların takımımıza sırt çevirmesi olmuştur.

'Bekleyin maç bitsin öyle yapın eleştirinizi'

Ne yazık ki başkanlık döneminde de böyle bir şeyle karşı karşıya kaldık. Bu duygu ve tepkilere sebep olduğumuz için camiamızdan özür dilerim ancak bu şekilde davranışların davrananların aynaya bakıp bu işi fayda zarar analizini yapmalarında kendilerine tavsiye ediyorum bindiğimiz dalı kesiyoruz. Bekleyin maç bitsin öyle yapın eleştirinizi. Hulusi Belgü ve zihniyet uzantıları cımbızla çektiği cümlelerle Fenerbahçe Spor Kulübü makamını zayıflatmak erozyona uğratmak için her türlü numarayı yapıyorlar. Bir grup var aramıza bu sezon katıldılar. Bakın daha dördüncü hafta başladı. Durum neydi 3 galibiyet ve geldik Sivas maçına hiç gol yememişiz. 4 maç 1-1 bitti başkan yardımcımız Erol Bilecik stadın dışında basınla konuşurken başladılar. O grubun içinde 3-4 kişi vardı onları inceledik. 3’ü maça bile girmediler stadın etrafında dolaşıyorlardı. Bugünün teknolojisi bunları tespit etmede imkan sağladı. Evet serzenişte haklısınız yönetime karşı tezahüratlarda en çok biz üzülüyoruz. Bu durumu en çok isteyecek kişiler değiliz ama orada sırf aleyhte bağırmak için gelen insanlar olduğunu unutmayın.”

"Bu akşamdan başlamak üzere takımdan desteğinizi esirgememeniniz rica ediyorum”

Ali Koç, geride kalan 3.5 sezonda istikrar ve kadro mühendisliğinde hataların yapıldığını ifade ederek, ”Ancak bütün bu yaşadıklarımızın tek sebebini yönetimsel hatalara bağlarsanız, dış etkenlerin büyük kısımdaki etkisini görmezden gelmiş olursunuz. Belki de işinize geliyor olabilir. Fenerbahçe ile ilgili her konuda başkan ve yönetim sorumludur. Sonuç ve sebep ne olursa olsun bu camianın lideri olarak başarısızlık olduğunda yok çıkıp biz mi gol atacağız mazeretleri üretmeden tüm sorumluluklar bizimdir. Başkan ve yönetim için istediğiniz tezahüratı yapın ancak sizlerden rica ediyorum, bu çocuklar sahada etkileniyorlar. Gol yiyince tribünlerden neler gelecek endişesiyle maçı oynuyorlar. Sizden rica ediyorum, bana ve yönetimimize olan tepkileri maç sonuna bırakın. Bu akşamdan başlamak üzere takımdan desteğinizi esirgememeniniz rica ediyorum” diye konuştu.

Tribünlerden protesto

Toplantıdan saatler sonra Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe sahasında Başakşehir'e 1-0 mağlup oldu. Fenerbahçe'ye ilk kez teknik direktör olarak rakip olan Emre Belözoğlu, Kadıköy'den galibiyetle ayrıldığı karşılaşmada, Fenerbahçe'nin golü ağlarında görmesinin ardından protestolar başladı. Oyundan alınan bazı oyuncuları ıslıklayan, maçın tek golünü atan Berkay'ın oyundan çıkışı sırasında alkışlayan taraftarlar, 'yönetim istifa' sloganları attı. Taraftarlar 'Yönetim istifa' ve 'Söylesene başkan, ne oldu sözlerin, koskoca Fener’i ne hale getirdin' şeklinde tezahürat yaptı.

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe taraftarını selamladı

Fenerbahçe taraftarı, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu lehine de tezahürat yaptı. Genç teknik adam tezahüratlar sonrası taraftarı selamladı.
Karşılaşmayı soğuk havaya rağmen yaklaşık 25 bin taraftarın izlediği öğrenildi.

Başakşehir geride bıraktı

Öte yandan, bu sezon 7. yenilgisini yaşayan Fenerbahçe 37 puanda kaldı. 4 maç sonra ligde galip gelen Başakşehir 37 puana ulaştı ve averajla Fenerbahçe'nin üstüne çıktı.
Editör: Ömür Ünver