Erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, sezonun ilk grand slam turnuvası için tıbbı muafiyet alarak gittiği Avustralya'daki Melbourne Havaalanı'nda sorguya alındı. Avustralya hükumeti, sağlık muafiyeti alarak ülkeye giriş yapmaya hazırlanan Novak Djokovic'e ülkeyi terk etmesini söyledi.

Covid-19 aşısı olup olmadığını açıklamadığı için 9 şampiyonluk kazandığı Avustralya Açık'a katılamama riskiyle karşı karşıya kalan Djokovic, turnuva organizatörlerinden özel izin almasına karşın ülke sınırındaki sorun sürüyor.
Avustralya basınında çıkan haberlere göre, Melbourne Havaalanı'na gelen 34 yaşındaki tenisçi, tıbbi muafiyetlere izin vermeyen bir vizeyle ülkeye girmeye çalıştı. Bunun üzerine Federal Sınır Kuvvetleri, Victoria eyaletinin yönetimiyle iletişime geçerek Djokovic'in ekibinin vize başvurusunda hata yaptığını iletti. Koronavirüs aşılarını tamamlamayan kişileri ülkesine almayan Avustralya hükumeti, sağlık muafiyeti alarak ülkeye giriş yapmaya hazırlanan Novak Djokovic'e ülkeyi terk etmesini söyledi.
RAvustralya Başbakanı Morrison yaptığı açıklamada, Djokovic'in ülkeye girebilmesi için koronavirüs aşısından muaf olduğuna dair tıbbi bir kanıt sunması gerektiğini söyledi.
Morrison, Djokovic'in bu belgeyi sunmaması halinde evine geri gönderileceğine dikkat çekti.
Avustralya'daki koronavirüs vakalarıyla mücadele edildiğini belirten Morrison, "Djokovic'in tıbbi kanıtları sunmasını beliyoruz. Eğer yetersiz bir belge sunarsa diğer kişilerden farklı bir muamele görmeyecek ve bir sonraki uçakla evine gönderilecek. Djokovic için hiçbir özel kural olmamalı" diye konuştu.
Editör: Ömür Ünver