İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sosyal hizmet uzmanı olarak görev yaptığı tespit edilen Şafak D. adlı kadının geçmişte PKK'lılarla birlikte çektirdiği silahlı fotoğrafları ortaya çıkınca tutuklanması, siyasetin önemli polemik konusu oldu. Suudi Arabistan dönüşünde konu ile ilgili soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunun hesabını vermesi lazım" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ile ilgili tweet atan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin işinin terörist yakalamak olmadığını belirterek neden 8 gün beklenildiğini sordu. İmamoğlu'nun sözlerine sert yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Sana haber verselerdi de, ortakların HDPKK'ya ispiyonlayıp, teröristi kaçırtsa mıydın?" ifadelerini kullandı.

stanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Şafak D.'nin geçmişte PKK'lılarla birlikte silahlı fotoğraflarının bulunduğu iddiaları üzerine tutuklanması tartışma yarattı. Suudi Arabistan ziyaretinin dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili ilk kez konuştu ve şu değerlendirmeyi yaptı: "Her şeyden önce tabi bu fotoğraf bir delildir, bir ispattır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunun hesabını vermesi lazım. Neden böyle bir teröristi istihdam ettiği, neden teröristlerin müracaat ettiği kapı olduğu ve neden onlara mali imkanlar sağlandığı sorularının cevabının verilmesi lazım. Elbette seçim öncesi verilmiş sözler var. PKK’nın uzantısı konumundaki partiye verilen sözler var. Bundan sonraki süreç de tabi özellikle yargının sürecidir. Yargı da zaten gereğini yapacaktır, ben öyle inanıyorum, öyle de olması lazım. Zira, Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinde de devletin kurumlarının içerisinde bu tür teröristlerin iş bulması ve bu teröristlerin oralarda belli makamları elde etmeleri asla kabul edilemez. Yani siz bir taraftan günahsız birçok insanı kapının önüne koyacaksınız, öbür taraftan da boşalan yerlere bu teröristleri alıp yerleştireceksiniz. İlla boşalan yere de gerek yok, icabında bunlara zaten yer hazırlanabiliyor. Şu an itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi de eminim yargı önünde bunun hesabını verecektir."

İmamoğlu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Twitter'da açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı’nın İBB’ye yönelik suçlamalarını dinledim. Belli ki yapamadıkları metroları yapmak, altyapı yatırımlarını tamamlamak yetmemiş. Cumhurbaşkanı, hükümetinin sorumluluğundaki 'terörist yakalama' işini de bize havale etmiş. İBB’ye güveni için kendisine teşekkürler" dedi. İmamoğlu, tweetlerinin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Sayın Cumhurbaşkanı; Terör örgütü üyesi, şüphelisi vb suçluları yakalama görevi devletin kolluk güçlerinindir, İBB’nin değil. İBB işe alımlarda tüm yasal uygulamaları gerçekleştiriyor. Önce 'terörist' yakalamak için neden 8 gün beklenip, şov yaparak yakalama yapıldığının izahını isteyin. Ardından da tıpkı MOBESE servisi gibi bu görüntülerin de Emniyet’ten yandaş gazetecilere nasıl servis edildiğini sorgulayın" ifadelerini kullandı. İmamoğlui "Maşallah yani baksanıza İstanbul emniyeti, haber ajanslarına rakip olmuş. Yargının asıl işi günü geldiğinde bu konular olacaktır. Allahım mübarek Ramazan ayında bizleri iftiralardan ve iftarıcılardan koru" dedi.

Soylu da dahil oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'nun bu sözlerine yine Twitter'da sert ifadelerle yanıt verdi. "İstanbullu 3 yıldır yanan, şoförsüz yürüyen araçları; kar altındayken balıkçıda kalkan yiyen, işinden çok tatilde olan beceriksizleri gördü. 3 yıldır İstanbul’da gevezelikten başka hiçbir iş yapmayan tarihin en kötü belediye başkanı" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Devlet de millet de HDPKK ile koyun koyuna olanı affetmez. Teröristin de ona yataklık yapanın da peşindedir. Teröristi yattığı yatağından da yanından da alırız. Demedi demeyin… İBB’ye işe aldığı teröristi, yakalamamızdan şikayetçi yüzsüz! Türk Polis Teşkilatı'na teröristi yakaladığı için iftira atan cahil; sana haber verselerdi de, ortakların HDPKK'ya ispiyonlayıp, teröristi kaçırtsa mıydın?"
 
Editör: Ömür Ünver