Türkiye'nin dört bir yanında Nevruz Bayramı nedeniyle kutlamalar yapıldı.

İstanbul Yenikapı’da sabahın erken saatlerinde kentin birçok yerinden alana gelen İstanbullulular, Nevruz kutlamalarının yapıldığı Yenikapı Metro çıkışı ve arama noktalarında halay çektiler.

İzmir’in Gündoğdu Meydanı'nda da kutlamalar yapıldı. Cumhuriyet Meydanı ve Alsancak olmak üzere iki ayrı koldan meydana giriş yapılırken, meydanda seslendirilen şarkılar eşliğinde onbinlerce kişi Nevruz’u kutladı.

Şanıurfa’da sabah saatlerinden itibaren 11 Nisan Stadı’nın bulunduğu alana kadınlar renkli kıyafetleriyle geldi. Program başlamadan önce alana gelenler, çalınan parçalar eşliğinde halaylar çekti.
Gaziantep'te de Nevruz programı gerçekleştirildi. Nevruz alanına "68 ruhuyla gençlik her yerde" yazılı pankart asıldı. İzmir İl binasında öldürülen Deniz Poyraz ve Kemal Kurkut'un fotoğraflarının basılı olduğu pankartlar, alana alınmadı. 3 farklı noktadan içeriye giren vatandaşlar, çalınan müzikler eşliğinde halay çekti.

Van Kalesi ve Van Gölü’nün buluştuğu Nevruz Parkı’nda yapılan kutlamalar başladı. Vatandaşlar şarkılar eşliğinde halaylar çekti.   

Batman’da günlerdir hazırlıkları süren Nevruz kutlamaları yapıldı. Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan Nevruz alanındaki kutlamalar için çevre ilçe ve köylerden de çok sayıda kişi kutlamalar için kente geldi. Rengarenk kıyafetleriyle kutlamalara katılan vatandaşlar, sahnede çalılan parçalara eşlik etti.
Adana'da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak Nevruz mitingi için halk alanı doldurdu.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Nevruz alanında kutlama gerçekleştirildi.
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Nevruz kutlamalarının adresi Azizoğlu Meydanı oldu.
Editör: Ömür Ünver