MHP lideri Devlet Bahçeli, Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının görüşmesine ilişkin, "Barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım iki ülkenin yetkililerini bir araya getirerek müzakerelerin başlangıcını yapmak istemişlerdir. Başarılı olunmuştur. Türkiye Dışişleri Bakanı'nın da masada olma arzusu, Türkiye'ye hakemlik imkanı tanıyan diplomatik üslubu hayata geçirmişlerdir. Bu toplantı önemli olmuştur. Bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni"nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ayçiçek yağı polemiğine de değinen MHP lideri Devlet Bahçeli, "23 tane gemi Türkiye'ye ayçiçek yağı getirecek. Savaş nedeniyle ertelenmiştir. Yağ kavgası çıkarmaya çalışmışlardır. Yağdan umut edenler Türkiye'nin yarınını karartmışlardır." ifadelerini kullandı.

ABD kendisine çeki düzen vermelidir

Türkiye'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılması konusunda sorulan sorulara da cevap veren Bahçeli, "Doğru bir yaklaşım değil. Savaşa girmeden, savaşın öncülüğüne talip olmak, savaşı tahrik etmek gibi yaklaşımlara dikkat etmemek lazımdır. ABD, kendisine çeki düzen vermeli. Bu dünyanın ABD'ye soracağı çok soru vardır. Bunlar Irak'tır, Afganistan'dır, Suriye'dir, terörist faaliyetlerdir. Bunları yaparken dünyadan ABD'ye 'Bana ekonomik yaptırım uygulayın, ben vazgeçeyim' dememiştir. Türkiye'yi de buna ortak etmek istiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi muhalifleri sosyal kargaşayı artırmak için söylenmedik söz bırakmadı." ifadelerini kullandı.

Türkiye barış yolunda başarılı bir adım atmıştır

Telefon diplomasisi, yakın görüşme çerçevesi içinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Antalya'da her sene artık diplomasi forumu yapılmaktadır. Böyle bir toplantının 9 Mart'ta yapılacağı bir dönemde Türkiye çok daha başarılı bir adım atmıştır. Bu barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım 2 ülkenin yetkililerini bir araya getirerek barışın başlangıcı sağlayabilecek adımı yapmayı amaçlamışlardır. Bu toplantı önemli olmuştur, başarılı olmuştur. 15 günden beri devam eden çatışmanın oradaki bir toplantıda sonuçlanması mümkün değildir ama bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır. Bazı değerlendirmelerde görüyorum ki Türkiye'de bazı kesimler bu adımları hazmedememektedir. Sonuç vermesini istememektedirler. Bazı gazetelerde barış gerçekleşmedi, olumsuz ifadelerle toplumda gelişecek umudu şimdiden söndürmeye gayret göstermişlerdir.

Kılıçdaoğlu'nun Diyarbakır ziyareti

Twitter'da yorumu yaptım. Yanlış bir zamanlama olmuştur, barış dillendirilmemiştir. Orada çok aşırı vaadlerde bulunulmuştur. Sayın CHP Genel Başkanı özellikle yüksek sesle, kararlı bir şekilde 'Bana her türlü soruyu sorabilirsiniz, burada her şeyi konuşabilirim. Ne biliyorsanız sorunuz' demiştir. Ben de Twitter'da 5 soru sordum.  
Editör: Ömür Ünver