Rusya Ukrayna müzakerelerinin sonuncusunun İstanbul Dolmabahçe ofisinde gerçekleşeceği açıklanmıştı. İki ülke heyetleri görüşmelere Dolmabahçe'de başladı. Toplantı öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık görüşmelerden somut sonuçlar alınması gereken bir döneme girdik. Dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeleri haberleri bekliyor" dedi. Öte yandan Görüşmeler için Rus oligark Roman Abramovich de İstanbul'a geldi.

Rusya-Ukrayna müzakerelerine katılacak olan iki ülkenin heyetleri görüşmelerin yapılacağı Dolmahçe’deki Çalışma Ofisi’ne geldi. İlk olara Rusya-Ukrayna Heyet Başkanları görüştü ardından Rusya-Ukrayna heyetlerarası görüşme başladı.

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin İstanbul'da bir araya geldiği toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasının ardından başladı. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde başlayan toplantıya, sabah ilk olarak Ukrayna, ardından Rusya heyeti geldi. Erdoğan'ın konuşmasının ardından görüşmeler başladı. İstanbul'daki müzakereler iki gün şeklinde planlandı.

Erdoğan: Dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeli haberleri bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzakereler öncesinde yaptığı konuşmasında, müzakere sürecinde her iki tarafın da hakkını koruyan adil bir yaklaşım sergilediklerini söyledi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ölen her insan, yıkılan her bina refah yolunda harcanması gereken kaynağa zarara vermektir. Artık görüşmelerden somut sonuçlar alınması gereken bir döneme girdik. Dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeleri haberleri bekliyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, barış ve istikrar için sorumluluktan kaçmadıklarını belirterek, "Bir an önce ateşkesin sağlanması herkesin faydasınadır. Bu konuşmadan sonra Taşkent'e gidiyorum. Ancak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu İstanbul'da bırakıyorum" diye konuştu.

Barış müzakerelerine Roman Abramovich'de katıldı

Rusya ile Ukrayna arasında Dolmabahçe'de yapılan görüşmelere Roman Abramovich de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında masada olmayan Abramovich'in Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanında oturduğu görüldü.
Editör: Ömür Ünver