CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine "Sen ekonomist değil, olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun" sözleri nedeniyle 1 milyon liralık tazminat davası açan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yaptığı konuşmada, ''Sevgili şahsım tahsildara ekonomist denmez bizim memlekette, gücenme. Hem gocunacak bir şey yok'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açmış, davanın nedeninin Kılıçdaroğlu'nun 22 Mart'ta grup toplantısında yaptığı konuşma ve 31 Mart'taki Twitter paylaşımı olduğu belirtilmişti.
Kılıçdaroğlu, 22 Mart'taki grup toplantısında Erdoğan'ı eleştirmiş ve şunları söylemişti:

"Bir taraftan tefecilere faiz ödüyorsun, diğer yandan köprüden geçmesen de havalimanından uçmasan da para ödeyeceksin. Bu paralar sadece 5’li çeteye giden paralar değil. Önümüzdeki seçimlerde hala AK Parti’ye MHP’ye oy verirseniz, bu soygunun tarafı olursunuz. Oligarklar paralarını Londra’ya götürdü. O paraları da buraya getireceğim. 5’li çetenin hamisi ve pazarlamacısının adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Keşke mahkemeye verse."

Davaya konu olan paylaşımda ise Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisiyle ilgili "O vergi memuru ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu" sözlerine yanıt vermiş, Kılıçdaroğlu, yanıtında şu ifadeleri kullanmıştı:
Editör: Ömür Ünver