İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açılan soruşturma ile ilgili olarak açıklama yapan Çataklı, “8 kişilik bir heyet var söz konusu olan. Bunlar olayın ciddiyeti ile bağdaşmayan olaylar. Yapılan işlemler hukuka tümüyle uygun. Olayın içeriğine bakmakta fayda var” dedi.

Bakanlık Sözcüsü Çataklı açıklamasında özetle şunları kaydetti:

“2021 yılı tüm terör örgütleri için hüsran yılı olmuştur. Şimdiden söyleyeyim, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleri, 2022 yılında 2021’i mumla arayacaklardır. Hiçbir taş, hiçbir mağara kovuğu, hiçbir hücre kendilerini kurtaramayacaktır.”
“2021 yılında; kırsalda 504’ü büyük ve orta çaplı toplam 124 bin 159, şehirlerde ise tüm terör örgütlerine yönelik 19 bin 162 olmak üzere toplam 143 bin 321 operasyon yapılmıştır.” “FETÖ, 15 Temmuz'da kalkıştı ama başaramadı. Hapishanedeki üyelerini veya sağda solda kalmış birkaç sempatizanı hala boş hayallerle avutuyorlar ama tablo ortada. Fırsatını bulan, bir alttakinin üstüne basıp kaçmaya çalışıyor.” "Yıl sonu itibariyle yurt içindeki terörist sayısı 156'nın altına inmiş durumdadır" “(İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açılan soruşturma ile ilgili olarak) 8 kişilik bir heyet var söz konusu olan. Bunlar olayın ciddiyeti ile bağdaşmayan olaylar. Yapılan işlemler hukuka tümüyle uygun. Olayın içeriğine bakmakta fayda var.”
Editör: Ömür Ünver