Institut français Türkiye’nin düzenlediği Fransız Sinema Haftası’nın ilk durağı CerModern Ankara.

CerModern açık hava sineması, Fransız Sinema Haftası'na ev sahipliği yapıyor. Program kapsamında bir Türk yönetmen ya da yapımcı tarafından çekilen bir kısa metrajlı filmin ardından aynı temada ve Türkçe altyazılı bir Fransız filmi gösterilecek. İzleyiciler bu vesileyle bir sosyal komedi, bir drama, bir animasyon filmi, bir belgesel ve bir aile komedisini keşfetme sansı bulacak. 1, 4, 5, 6 ve 11 Temmuz’daki gösterimler hakkında detaylı bilgi için www.ifturquie.org  adresinden edinilebilir.
Fransa Büyükelçiliği ve Institut français Türkiye audiovisuel işbirliği ataşesi Ghislain Vidal-Giraud, Fransız Sinema Haftası’nı başka şehirlerde yaşayan, Institut français sinemalarından faydalanma olanağı bulamayan sinemaseverlere yönelik olarak düzenlediklerini ifade ederek, "Her zaman buluşamadığımız ve Fransız sinemasını nispeten daha az tanıyan bu kitle ile buluşmak arzusundayız" dedi.
Fransız Sinema Haftası’nı sinema salonu ve projeksiyon malzemesi olan tüm sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin ağırlayabileceğini belirten Ghislain Vidal-Giraud, Institut français Türkiye olarak bu kurumlardan herhangi bir katılım bedeli istenmeyeceğinin altını da çizdi. Vidal-Giraud, "Institut français Türkiye filmlerin gösterim haklarını üstleniyor, ayrıca katılan kurumlara festivalin duyurulması için bir iletişim kiti gönderiyoruz" bilgisini de paylaştı.
Fransız Filmleri Programı
Temmuz
Ankara CerModern (1, 4, 5, 6, 11 Temmuz)
Antalya Kültür Sanat - AKS Kaleiçi Evi  (6 - 10 Temmuz)
İstanbul Sinema Müzesi – Atlas 1948 Sineması (28 Temmuz - 1 Ağustos)
Ağustos
Bodrum CineMarine Sineması - Turgutreis Açık Hava Cinemarine
Edirne Erasta AVM Cinemarine
Institut français İzmir
Lüleburgaz Sinema Topluluğu
Eylül 
Gaziantep Kırkayak Kültür Merkezi
Mersin Palm City AVM Cinemarine
Mardin 13 Metrekare Sanat Kolektifi
Ekim 
Bursa Nilüfer Belediyesi
Ocak (2022)
Institut français İstanbul
İstanbul Sinematek Kadıköy
Editör: Ömür Ünver