Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi (AKK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Başkent’te atıkla mücadele konusunda iş birliği yapma kararı aldı.

Ankara Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda bir araya gelen taraflar, ITC Entegre Katı Atık Yönetim Sistemleri firmasının atık oluşumunun engellenmesi ya da en aza indirilmesi, atığın kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşümünün sağlanması ve israfın önlenmesine yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan ile katı atık bertarafı alanında faaliyet gösteren ITC firması Genel Müdürü Tolga Akdağ’ın, “Sıfır Atık Projesi” çerçevesinde Başkent'te gerçekleştirilen uygulamalar hakkında sunum yaptığı toplantıda, atıkla mücadelede sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinin önemine dikkat çekildi. Mamak ve Sincan Çadırtepe'de bulunan Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama sahalarında 2020 yılında 1 milyon 843 bin 268 ton atık toplandığını söyleyen Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, kent genelinde Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanarak atık depolama tesislerine getirilen 1 milyon 67 bin 304 ton biyobozunur atıktan toplam 352 megavat elektrik üretildiğine vurgu yaptı.

Toplantıya AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, AKK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Lale Özgenel, Ceren Anadol ile İcra Kurulu üyeleri ve ASO Temsilcileri Büşra Eren Aktay ve Neşe Şişman da katıldı.

Editör: Ömür Ünver