Ankara'da ekmek fiyatına yapılan zam oranı, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yapılan zam kapsamında davalık oldu. Ankara Valiliği, komisyonda kabul edilen tarifeye karşı Ticaret Mahkemesi'nde dava açtığını duyurdu. Ankara Valiliği'nden ekmek zammı ile ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

ATO tarifesi iptal edildi

Ankara Ticaret Odası tarafından valiliğimize gönderilen ekmek ve pide fiyat tarifelerinde yapılmak istenen zam oranına, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Valiliğimizce yapılan itiraz komisyonda değerlendirilmiş ve komisyonca Ankara Ticaret Odası'nın gönderdiği tarife iptal edilmiştir.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarifesi kabul edildi, Valilik dava açtı

Yine ilgili mevzuat çerçevesinde, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Valiliğimize gönderilen ekmek ve pide fiyat tarifelerine yaptığımız itiraz da komisyonda değerlendirilmiş ve komisyonca itirazımız oy çokluğu ile reddedildiği için Valiliğimizce yasal yetkimiz kullanılarak adı geçen tarifeye yönelik Ticaret Mahkemesi'nde itiraz davası açılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." https://www.gazetezebra.com.tr/2021/yerel-haberler/ankara/ekmek-zamminda-vali-sahin-devrede/ https://www.gazetezebra.com.tr/2021/yerel-haberler/ankara/ankarada-ekmege-zam-1-75-lira-oldu/
Editör: Ömür Ünver